Betekenis van: Fee

« Terug naar Marketing Begrippen

Fee staat voor het bedrag dat wordt betaald voor het uitvoeren van een dienst door een persoon. Deze term wordt veel gebruikt binnen de online marketing wereld. Zo krijgen affiliate marketeers een fee voor het aanbrengen van klanten, verzorgen van clicks of het verzorgen van vertoningen. Binnen de affiliate marketing is het dan ook een veelgebruikte betaalvorm voor marketeers. De fees worden bepaald aan de hand van vastgestelde doelen.

Wat is een fee?

Een fee is dus niet hetgeen we over denken bij sprookjes, maar een betalingsmanier. Er wordt uitbetaald aan de marketeer wanneer er online of offline een bepaald doel wordt behaald. Deze uitbetaling is vooraf afgestemd. Ongeacht de inspanning die de marketeer doet staat dit bedrag vast per doel. Dit is dus anders dan het betalen voor advertenties ongeacht het succes ervan.

Fees binnen Affiliate marketing

Een affiliate is de persoon die producten of diensten probeert te verkopen voor een ander bedrijf. Als er een verkoop heeft plaatsgevonden vanuit deze affiliate krijgt deze persoon een fee. Dat is een vast bedrag per behaald doel. Afhankelijk van het soort doel en bijvoorbeeld de verkoopprijs van een product is dit bedrag bepaald.

Voor- en nadelen van een fee

Een (fixed) fee heeft voor- en nadelen. Zo heb je de volgende voordelen:

  • Je betaalt altijd per resultaat. Dus no cure no pay!
  • Je hoeft niet zelf na te denken over de manier van verkoop
  • Werken met fees zorgt voor naamsbekendheid door de adverteerders
  • Je krijgt bezoekers door de bezoekers vanuit adverteerders

Ook zijn er nadelen:

  • Soms betaal je opstartkosten voor een affiliate marketeer
  • Er is weinig invloed op de manier van communicatie omtrent jouw merk

Er zijn dus verschillende voordelen en nadelen aan het gebruik van fees en daarmee affiliates. Deze voor-en nadelen moet je goed afwegen om te bepalen of het voor jouw bedrijf interessant is te werken met fees. Wellicht is het werken met Google Ads wel interessanter.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist