Betekenis van: Featured snippet

« Terug naar Marketing Begrippen

Featured snippet is een antwoord op een zoekterm. Het wordt uitgelicht in de zoekresultaat. De zoekterm is vaak een vraag.

Wat is een featured snippet?

Dit is een uitgelicht zoekresultaat. Dat wordt vertoond binnen in de uSERP van Google. Dit is de Search Engine Results Page. Of te wel de zoek resultaten pagina. Dit zoekresultaat komt boven tussen de adverenties te staan. En boven de organische resultaten. De featured snippet geeft kort en direct een antwoord op een zoekvraag. Google pakt vaak de meeste relevante website. Vervolgens wordt er een stuk uit de content gepakt. En dat uitgelicht als antwoord.

Hoevaak toont Google een featured snippet?

Uit een analyse van 112 miljoen zoekresultaten door Ahrefs en 2 miljoen featured snippets. Bleek dat inmiddels 12,29 procent van alle zoekresultaten een featured snippet vertoont. Dit omdat Google vaak wordt gebruikt om informatie op te vinden. Dus de answer box geeft snel een duidelijk antwoord. Hierdoor hoeft de bezoeker niet door meerde pagina’s en websites te gaan.

Informatieve pagina voor betere zichtbaarheid

Eén pagina kan worden getoond op meerdere zoekvragen. Als een pagina kwalitatief sterk staat zal dit beloond worden. Eén pagina kan meerdere featured snippets krijgen zoals:

  • ‘How to get more muscle?’
  • ‘How to get more muscle mass?’
  • ‘How to get bigger muscles?’
  • ‘Fastest way to get big muscles?’
  • ‘Muscle building fast?’

één pagina word steeds vertoond. Uit onderzoek van Ahrefs bevatten de top tien pagina’s met meeste featured snippets, zelfs meer dan 2000 per pagina.

featured snippet

Hoogte van de CTR (Click Through Rate)

Een hoge positie binnen Google zorgt voor meer zichtbaarheid. Maar de kans op doorklikken is ook hoog. Wanneer er géén featured snippet vertoond wordt, ontvangt de nummer één organische positie 26 procent van de klikken. Wanneer het wel vertoond wordt, krijgt deze 8,6 procent van de klikken. En de eerste organische positie nog maar 19,6 procent. Zo bleek uit onderzoek van Ahrefs.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist