Betekenis van: Facebook

« Terug naar Marketing Begrippen

Facebook is een enorm bekend social media kanaal. Het kanaal kan alleen online worden gebruikt. Facebook wordt aangeboden door het bedrijf Meta Platforms. Meer dan 2 miljard mensen gebruiken Facebook. Hierdoor is Facebook het grootste social media ter wereld. Facebook wordt zowel door bedrijven als consumenten gebruikt.

Geschiedenis van Facebook

De bedenker van Facebook is Mark Zuckerberg. In 2003 kwam hij al met een app, namelijk Facemash. Deze app lanceerde hij op het netwerk van de universiteit Harvard. Het was een soort hot or not app, waarin je kon laten weten wat je van mensen vond. Op 4 februari 2004 werd op basis van die Facemash een nieuwe website, namelijk The Facebook. Later dat jaar ontving The Facebook z’n eerste investering. Echter wijzigde The Facebook haar naam al vrij snel naar Facebook. Dat deed Facebook in 2005. Dat jaar trokken ze ook meer investeerders aan en begonnen ze harder te groeien.

Facebook Producten

Facebook is een van de producten van Meta. Meta is het moederbedrijf van Facebook en andere technologische bedrijven. In oktober 2021 veranderde Mark Zuckerberg de naam van Facebook Inc. (moederbedrijf van Facebook) in Meta Platforms. Naast het aanbieden van Facebook, biedt Meta Platforms ook nog andere internet producten aan, namelijk:

  • Whatsapp: Dit is een app waarmee wereldwijd wordt gecommuniceerd. Via de app kun je simpel berichten sturen naar vrienden, familie en mensen waarvan je het telefoonnummer hebt.
  • Instagram: Ook dit is een social media kanaal. Op de app kun je onder andere afbeeldingen en video’s delen. Instagram werd in 2012 overgenomen door Facebook Inc. (nu Meta Platforms).
  • Messenger: Messenger is een app waarmee je berichten kunt versturen en is gekoppeld aan je Facebook account.
  • Oculus VR: Met het oog op technologische vooruitgang, gaat dit bedrijf een grote rol spelen. Oculus VR is gespecialiseerd in Virtual Reality software en hardware.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist