Betekenis van: Facebook Shop

« Terug naar Marketing Begrippen

De Facebook Shop is een online winkel waarbij je producten of diensten kunt verkopen via Facebook. Bovendien, kun je vanuit hier ook producten verkopen op Instagram. Gebruikers van het platform kunnen je shop bezoeken, scrollen door je producten en aankopen doen. Zo’n shop maak je binnen het handelsbeheer van Facebook.

Het idee achter de Facebook Shop

Mede door de offline afwezigheid in de afgelopen jaren door de COVID situatie is er een versnelling gekomen in de online wereld. Veel winkeliers op offline gebied hadden het wereldwijd moeilijk. Hier bedacht Facebook een oplossing voor en lanceerde de Facebook Shop voor zowel hun zelf als Instagram. Met deze stap helpt Facebook ondernemers om online omzet te kunnen genereren.

Betaalmethoden in een Facebook Shop

Er zijn verschillende betaalmethoden voor klanten binnen Facebook Shop. Zo kunnen er drie manieren door de shop eigenaar worden gekozen om de betalingen mee uit te voeren. De eerste is ‘op je bedrijfswebsite’. Hiermee stuur je gebruikers naar je website waar zij het product kunnen aanschaffen. Ten tweede is er het afrekenen op Facebook en Instagram. Ten slotte heb je betalen via berichten.

Benodigdheden voor een goede shop

Voordat je zo’n winkel begint heb je een Facebook bedrijfspagina nodig. Bovendien heb je ook een catalogus nodig om te kunnen starten. Ook dien je beheerder te zijn van zowel de pagina als de catalogus. Wil je de Shop ook op Instagram tonen? Dan heb je ook Instagram zakelijk nodig en deze koppelen aan de Facebook bedrijfspagina.

Voor wie is een Shop interessant?

Een Facebook winkel is niet alleen voor bedrijven interessant. Ook anderen hebben hier baat bij. Denk bijvoorbeeld aan bekende personen, ook wel influencers genoemd. Deze personen hebben eigen merchandise of doen aan affiliate, wat erg waardevol is met het gebruik van een Facebook winkel. Ook Facebook groepen kunnen eigen merchandise verkopen middels het platform. Zo kunnen ze echte fans creëeren. Een echte meerwaarde voor velen!

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist