Betekenis van: Facebook Pixel

« Terug naar Marketing Begrippen

De Facebook Pixel, tegenwoordig de Meta Pixel, is een code die kan worden geplaatst op elke website. Hierdoor kom je meer te weten over de doelgroep van de website en het gedrag dat zij vertonen. Deze gegevens worden gecommuniceerd met Facebook middels de Pixel. Een Facebook Pixel is zeer handig voor een Facebook Campagne. Zo kunnen conversies worden gemeten met de Facebook beeldpunt, waarmee campagnes kunnen worden geoptimaliseerd. Bovendien, brengt het stukje code veel uitgebreide statistieken met zich mee. Je kunt er bijvoorbeeld uitgebreide doelgroepen mee maken in de Facebook Business Manager.

Gebruik van de Facebook Pixel

Wanneer je een Facebook Pixel eenmaal hebt geïnstalleerd op je website kun je veel doen met de informatie. Er zijn zo drie manieren om de Pixel te gebruiken:

  1. Met behulp van de Pixel kun je gemakkelijk advertenties tonen aan de juiste doelgroep. Door remarketing campagnes te gebruiken kun je personen van specifiek bezochte pagina’s een advertentie tonen. Dit kan ook met bezoekers die een bepaalde actie uitvoerden op je website.
  2. Met de Pixel kun je meer omzet genereren. Door onder andere manieren van automatisch bieden kunnen doelgroepen met een hoge kans van actie ondernemen worden bereikt. Een voorbeeld is het doen van een aankoop.
  3. Meet resultaten van je advertenties door de uitgebreide statistieken. Met behulp van de extra informatie krijg je een beter beeld van het gedrag van personen die advertenties zien.

Aangepaste doelgroepen met de Pixel

Door de Facebook beeldpunt in te stellen komen er een aantal extra opties vrij binnen Facebook Business Manager. Zo kunnen er aangepaste doelgroepen worden gemaakt. De bronnen van deze doelgroepen kunnen uit de website worden gehaald middels de informatie van de Facebook Pixel. Zodoende kun je specifiek targeten met advertenties. Met een maximum van 500 doelgroepen per advertentie account kun je namelijk vele doelgroepen specificeren en continu A/B-testen op deze doelgroepen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist