Betekenis van: Facebook feed

« Terug naar Marketing Begrippen

De Facebook feed is de steeds weer bijgewerkte lijst met geplaatste content binnen het sociale media platform Facebook. Binnen de feed van Facebook vind je een lijst met verhalen en berichten. Deze berichten kunnen statusupdates, afbeeldingen, video’s, links, apps, vind-ik-leuks en pagina’s bevatten. De feed wordt bepaald op basis van de interesses die jij hebt getoond. De Facebook feed is HET centrum van het social media platform.

Welke berichten vind je in de Facebook feed?

Berichten binnen de feed zijn er met een doel. Ze worden ingezet om gebruikers te verbinden. De berichten die bovenaan in de feed zichtbaar zijn worden beïnvloed door de acties die je maakt binnen Facebook. Ook worden deze bepaald door de connecties je legt binnen het platform. Bovendien, kan een bericht om verschillende redenen worden getoond. Zo wordt er gekeken naar het aantal likes, de hoeveelheid reacties en het soort bericht dat het is.

Er zijn een aantal berichten die je waarschijnlijk hoger in de feed ziet:

  • Wanneer een connectie een bepaald bericht heeft geliked of beantwoord.
  • Wanneer een connectie een bericht heeft geliked of beantwoord van een uitgever.
  • Connecties die onder elkaars berichten reageren en liken.

Er kan dus veel van invloed zijn op welke berichten je in de Facebook ziet. Echter, kan er ook worden gesorteerd. Zo kun je kiezen voor ‘recente berichten’ of ‘berichten van favorieten’.

Marketing in Facebook

Ook binnen Facebook willen bedrijven graag worden getoond. Dit kan door Facebook ads. Binnen dit programma kan er veel worden gesegmenteerd op basis van locatie, leeftijd en interesses. Zo kunnen berichten van deze organisaties worden getoond binnen de feeds van Facebook gebruikers. De advertenties binnen de facebook feed lijken sprekend op normale content. Zodoende is het zeer interessant voor bedrijven. Bovendien, kan er ook gelijktijdig op Instagram worden gepromoot. Een echte aanrader dus.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist