Betekenis van: Facebook Business Manager

« Terug naar Marketing Begrippen

Facebook Business Manager is het platform waarmee je Facebook een onderdeel van je bedrijf kunt maken. Het platform biedt verschillende tools om je organische en betaalde bereik te vergroten. Ook helpt de Manager om adverteerders via Facebook en Instagram nieuwe klanten te laten vinden, betrokkenheid van klanten te verhogen en om meer website bezoekers op je site te krijgen. Al met al best een nuttig platform dus!

Via het advertentieplatform van Facebook Business Manager kun je Facebook advertenties inkopen. Ook is het mogelijk om verschillende handige statistieken bij te houden. En tot in detail je doelgroep samen te stellen. Door gebruik te maken van hun Business Manager blijf je altijd in de lead van je content. Bovendien is het makkelijk om werknemers toe te voegen aan je account. En kun je ook nog verschillende advertentieaccounts in een oogopslag zien en besturen.

Facebook Business Manager inrichten

Ben je klaar om aan de slag te gaan met Facebook Business Manager? In 5 stappen heb je jouw eigen account!

  1. Als eerste moet je een account aanmaken. Dit is het bedrijfsaccount van waaruit je alles gaat managen.
  2. Daarna moet je een betaalmethode toevoegen.
  3. Zodra je dat hebt gedaan is het tijd om je Facebookpagina aan je bedrijfsaccount te koppelen.
  4. Hetzelfde geldt voor het instagram account van je bedrijf. Ook deze kun je dan managen vanuit je Business Manager.
  5. Tot slot moet je jouw domein verifiëren. Zo beveilig je in feite je account en weet Facebook dat je de eigenaar bent.

Wil je meer weten over het inrichten van je Business Manager? Lees dan onze stap voor stap handleiding: Facebook Business Manager: Stap-voor-stap Handleiding.

Voordelen van FB Manager

Facebook is het grootste social media kanaal ter wereld. Bovendien heb je via Facebook ook toegang tot Whatsapp, Instagram en Messenger. Zo vergroot je jouw bereik enorm door gebruik te maken van deze Business Manager. Andere voordelen zijn:

  • Super overzichtelijk al je accounts beheren.
  • Een plek om in te loggen voor al je accounts.
  • Adverteren op gedetailleerde doelgroepen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist