Betekenis van: Facebook bedrijfspagina

« Terug naar Marketing Begrippen

Om je bedrijf te promoten op Facebook kun je een Facebook bedrijfspagina starten. Dit is een pagina waarmee je je naamsbekendheid kunt vergroten. Naast het delen van content op je pagina en daarmee je doelgroep bereiken kun je met de bedrijfspagina ook adverteren. Dit kan door Facebook Ads te gebruiken. Echter, zitten er nog veel meer voordelen aan een Facebook pagina speciaal voor bedrijven

Het aanmaken van een Facebook bedrijfspagina is erg gemakkelijk. Dit kan bijvoorbeeld al zonder het hebben van een persoonlijk profiel. Facebook bedrijfspagina’s zijn er in verschillende types. Zo kun je bij voorbaat al aangeven wat voor soort pagina het is, zoals: bedrijf of merk, community of bekend persoon,.

Voordelen van een Facebook bedrijfspagina

Een pagina op Facebook dat beheerd wordt door een bedrijf heeft veel voordelen. Door relevantie informatie voor de doelgroep te plaatsen kun je ze aantrekken. Zo kun je bijvoorbeeld diensten of producten uitlichten die wellicht interessant voor ze zijn. Dit kan door berichten te delen. Een Facebook bedrijfspagina heeft nog meer voordelen, namelijk:

  • Het verhoogt je naamsbekendheid
  • Het versterkt je imago
  • Je kunt bezoekers naar je website trekken
  • Het kan dienen als klantenservice
  • Je kunt echte ambassadeurs creëeren
  • Je kunt je klant beter leren kennen

Door de uitgebreide gegevens die je kunt inlezen heeft een Facebook bedrijfspagina een echte meerwaarde. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel likes je hebt, wat de gemiddelde leeftijd is van je doelgroep en waar ze vandaan komen. Dit is erg waardevol voor de toekomst.

Welke nadelen zijn er?

Naast alle voordelen die een bedrijfspagina binnen Facebook heeft, zijn er ook nadelen. Je kunt namelijk niet zelf een privé chat starten. Dit kan alleen als iemand jou een bericht stuurt. Echter zijn er zo veel voordelen die zwaarder opwegen tegen dit nadeel dat het te verwaarlozen is. Via allerlei andere manieren kun je in contact komen met je doelgroep, wat het zeer aantrekkelijk maakt om te gebruiken.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist