Betekenis van: Eyetracking

« Terug naar Marketing Begrippen

Eyetracking is het volgen van de positie waar het oog naar kijkt. Het wordt binnen de marketing wereld gebruikt om producten of diensten te optimaliseren. Bovendien, is het ook een goede tool om het gedrag van mensen te analyseren. Dus mede door het analyseren van het gedrag van bezoekers kan er worden gewerkt aan conversie optimalisatie. De ontwikkeling van eye trackers is de afgelopen jaren in vogelvlucht gekomen. Zo waren vroeger grote systemen nodig om het uit te voeren. Hedendaags zijn er steeds meer producten die het kunnen.

Analyseren van eyetracking

Eyetracking is een belangrijke conversie tool. Doordat je het goed analyseerd kunnen er flinke conversie slagen gemaakt worden. Zo kan omzet worden verhoogd. Door vele gebruikers te analyseren en de resultaten samen te voegen kan er een heatmap worden gemaakt. Dit gebeurt ook bij mousetracking. Door heatmaps te maken zie je waar alle mensen het snelst en meest naar kijken. Dit is bijvoorbeeld zeer interessant voor commerciële reclames. Ook is een heatmap handig om de website gebruiksvriendelijker te maken. Niet alleen gebruiksvriendelijkheid, maar ook de plaatsing van banners is goed te bepalen door een heatmap.

Doelen van eyetracking

Eyetracking wordt gebruikt voor verschillende branches en redenen. Zo wordt het gebruikt voor de volgende doelen:

  • Medisch onderzoek naar de werking van het lichaam
  • Onderzoek naar eventuele psychologische aandoeningen
  • Analyses voor consumenten
  • Bepaling van het belang van informatie

Hoe wordt eyetracking toegepast?

Eyetracking wordt toegepast met behulp van specifieke apparatuur. Door het zetten van camera’s op de ogen van de kijker kan er worden gekeken naar waar deze persoon naar kijkt. Door specifieke software wordt dit in kaart gebracht.

Trends rond eye trackers

De nieuwst trends worden vaak met eyetracking geanalyseerd. Zo is er momenteel een grote opkomst aan VR brillen. Binnend de VR wereld wordt er momenteel ook gedaan aan eyetracking. Door de toepassing hiervan kunnen bedrijven deze virtuele wereld nog aantrekkelijker maken voor de gebruiker.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist