Betekenis van: Externe link

« Terug naar Marketing Begrippen

Een externe link is een link die leidt naar een andere website dan waar de link zelf staat. We noemen het ook wel een hyperlink tussen twee websites. Het is dus een koppeling van de ene website naar de andere. Dat betekent dat het het tegenovergesteld is van een interne link. Deze linken namelijk naar pagina’s op dezelfde website. Binnen zoekmachine optimalisatie wordt dit ook wel een backlink genoemd.

Wat is een externe link?

Een externe link is een belangrijk onderdeel voor websites. Door de toepassing van externe links die naar jouw website leiden laat je Google weten dat jouw website belangrijk en van waarde is. Dit straalt autoriteit uit, wat zoekmachines erg belangrijk vinden in de ranking voor zoekresultaten. Externe links zijn dan ook een veel gebruikte methode om de SEO score van een website te verhogen. Zo kom je aan veel meer bezoekers dan zonder de toepassing hiervan.

Ankertekst voor externe links

Externe links worden meestal geplaatst in combinatie met een ankertekst. Het is voor een SEO strategie erg belangrijk dat je gebruik maakt van goede ankerteksten voor de linkjes. De ankertekst is in veel gevallen de naam van een bedrijf of de website url. Echter, wanneer een link naar een pagina leidt die over ‘Online marketing’ gaat, wil je de ankertekst het liefst ook relevant aan dit onderwerp maken. Bovendien is de relevantie van het domein dat de link naar je website stuurt belangrijk.

Voordelen van externe links

Het krijgen van externe links is erg belangrijk voor de SEO van je website. Hoe meer relevante websites naar jouw website linken, des te hoger rank je binnen zoekmachines. Dit is een vorm van SEO genaamd Linkbuilding. Hierdoor kan Google je website zien als een goede website. Maar zullen de backlinks wel van relevante en kwalitatieve bron zijn.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist