Betekenis van: Extensie

« Terug naar Marketing Begrippen

Een extensie is de benaming voor een uitbreiding of aanvulling. De term extensie wordt daarom door verschillende platformen gebruikt. Bovendien, zijn er erg veel soorten extensies te vinden. Veelvoorkomende extensies zijn een toevoeging binnen Word documenten, maar ook de landcodes bij domeinnamen. Daarnaast vind je veel programma’s die een extra functie kunnen krijgen door het toevoegen van extensie. Zo heeft Google Chrome tientallen varianten om het gebruik makkelijker te maken.

Bekende extensie varianten

Er zijn een aantal extensies die veel worden gebruikt. Dit zijn:

 1. Bestand extensies
  Bij Word documenten is de extensie de manier van presenteren van een bestand. Ook wel bestand types genoemd. Zo heb je .doc en .pdf. Het is van belang bij het opslaan van een bestand om het juiste bestand type te gebruiken. Wanneer dit niet gebeurt kunnen sommige computers of apps niet goed functioneren.
 2. Domein extensies
  Ook domeinnamen hebben extensies, en dat om een aantal handige redenen. Zo is de landcode van een domein een extensie. Door Nederlandsers wordt de landcode .nl veel gebruikt, waar dit bij een internationaal bedrijf als snel .com is. Naast deze landcodes kun je ook gebruik maken van bijvoorbeeld .tv, om aan te tonen wat voor soort domein het is.
 3. App Extensie
  Bij apps als Google Chrome komen veel extensies kijken. Met de extensies binnen het programma kun je vele extra opties zien en toepassen binnen Chrome. Zo kun je screen captures maken, SEO resultaten zien, spellingscontroles uitvoeren en nog veel meer. Bekende extensies voor een SEO specialist zijn bijvoorbeeld ‘Google Tag Assistent’ of ‘Ubersuggest’ .

Google extensies

Binnen Google Ads zijn er ook verschillende extensies te gebruiken. Door deze toe te voegen aan advertenties kan er meer worden vertoond aan de gebruiker van de zoekmachine. Zo heb je bijvoorbeeld de volgende extensies:

 • Beeld
 • Sitelink
 • Prijs
 • Promotie
 • Locatie

Naast deze extensies zijn er nog een aantal handige mogelijkheden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist