Betekenis van: Ephemeral Marketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Ephemeral Marketing is marketing dat bestaat uit snelle korte berichten. Een Instagram story is alleen 24-uur beschikbaar. Verder is de inhoud kort. Omdat er tijdslimieten zijn. Verder wordt er gewerkt met een beperkt formaat. Dus is Ephemeral content zeer vluchtig. Juist door dit karakter is het interessant. Meerdere Social Media platforms bieden deze mogelijkheid aan. Waardoor bedrijven nieuwe soort type content kunnen aanbieden. Is dit wel echt iets nieuws. Laten wij goed kijken naar het gedrag van mensen. Zeker het oneindig scrollen. Ik zal verder waardevolle connecties maken.

Wat is Ephemeral Marketing?

Ephemeral content is content die snel verdwijnt nadat het is bekeken. Dit kan ook na een bepaalde tijd zijn. Ephemeral Marketing is het inzetten van deze content. En daarbij bekijken de inhoud hiervan is. Want je werkt andere soorten elementen. De formaat en de lengte is beperkt. Verder is het gedrag van de gebruikers op de platformen anders. Dit zijn allemaal overweging die je meeneemt. Er schuilt iets achter deze soorten content. Waarmee aanbieders veel voordelen uithalen.

Oneindig en doelloos scrollen

Steeds meer Social Media bieden Ephemeral content aan. Achter deze ontwikkeling schuilt er wel wat negatiefs. Het is nu bijna algemeen geaccepteerd dat je veel op je telefoon zit. Kan je wel zonder je mobiel? Tijdens het gebruik van Social Media krijg je steeds dopamine pieken. Dit is een stof die je goed laten voelen. Soms zweef je oneindig door Social Media. Constant een nieuw soort content. Steeds weer nieuwe prikkels. Het begint op een verslaving te raken.

De connectie tussen Ephemeral Marketing en Social Media

Dus gebruikers zijn zeer actief op Social Media. Op het punt dat het hoort bij hun dagelijkse leven. Door actief hier op te zijn, maak je deel uit van de klant zijn dagelijkse journey. Daarnaast heb je nog andere belangrijke voordelen:

  • Zichtbaarheid van het merk vergroten
  • Korte teasers van iets groter
  • Interesse creëren om meer content te bekijken
  • Exclusieve content aanbieden

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist