Betekenis van: Engagement

« Terug naar Marketing Begrippen

Engagement, ook wel consumer engagement, is een situatie waar een persoon zich betrokken voelt. In de markt betreft dat de betrokkenheid van de doelgroep tot het bedrijf. Hoe beter de engagement van een klant is, des te hoger de verbondenheid is tussen de persoon en het bedrijf of merk. Deze betrokkenheid kan er al zijn zonder daadwerkelijk klant te zijn. Door te focussen op de potentiële doelgroep met content strategieën en advertising kun je dit teweeg brengen. Een bekende manier is inbound marketing.

De buyer journey – engagement

De buyer journey is er om klanten te begrijpen. Zodoende kan engagement worden gestimuleerd. Er in voor je doelgroep verschillende wensen en behoeftes. Maar ook problemen. Door de hulp van de buyer journey krijg je hier inzicht in. De drie fases van deze journey zijn:

 1. Awareness
  Dit is de eerste fase van de journey. De doelgroep weet dat er een probleem is, maar zit nog geen oplossingen. Vanuit bedrijven is het binnen deze fase belangrijk erachter te komen welk probleem de doelgroep heeft.
 2. Consideration
  Deze tweede fase is er om de koper als bedrijf zijnde opties te bieden voor het probleem of de behoefte die is. Het is de koper in deze fase ook duidelijk welk probleem hij of zij heeft.
 3. Decision
  Dit is de derde en laatste fase van de journey. Binnen deze fase kiest de koper voor een oplossing. Als bedrijf wil je de koper helpen kiezen met een aankoop. Dit doe je door je aanbod aantrekkelijk te maken en te helpen in de weg naar deze aankoop.

  Het is echter nog niet afgelopen na deze aankoop. Hierbij komt de zeer belangrijke engagement om de hoek kijken. Als bedrijf heb je baat bij terugkerende klanten om zo nieuwe omzet te genereren. Bovendien, zijn terugkerende klanten vaker geneigd een goed woordje bij anderen te doen. Zo worden ze ambassadeurs.
 4. Engagement
  Dit is de vierde fase waarin de koper je bedrijf kent en eventueel nieuwe opties en oplossingen bij je bedrijf wil kopen. Het is dan ook belangrijk om te helpen en dank te geven aan de koper. Door steeds weer op zoek te gaan naar problemen en behoeftes, blijf je met de klant in contact.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist