Betekenis van: Embargo

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is Embargo?

Embargo is een economisch politiek verbod naar een specifiek land. Ook mag er tijdelijk geen publicatie gedaan worden in de pers. De definitie embargo heeft verschillende vormen. Zo heb je een handelsembargo, nieuwsembargo, Dit heb je ook wanneer een nieuw product op de markt komt.

Er zijn vier soorten Embargo’s

Er zijn vier vormen:

  • Politiek is een van de vormen. Als er een politieke conflict ontstaat met een andere regering kan dat ervoor zorgen dat er geen handel wordt gedaan tussen de twee landen. Als er conflict is tussen Amerika en China kunt dat ervoor zorgen dat China tijdelijk geen goederen meer gaat leveren aan Amerika.
  • Als er iets ontdekt wordt bijvoorbeeld een nieuwe dier soort kan dat ervoor zorgen dat er het bekend wordt gemaakt. De gevolgen van een publicatie zorgt namelijk voor dat de nieuwe diersoort in gevaar komt omdat het zeldzaam is. Door een publicatie kunnen stropers ervoor kiezen om het dier te vangen. Deze vorm is bedoeld om iets te beschermen.
  • Als een bedrijf bijvoorbeeld een nieuw product op de markt wilt brengen kunnen ze ervoor kiezen om Nieuwsembargo in te stellen. Dit doet Apple meestal. Elke jaar komt Apple met nieuwe telefoons en Ipads. Zij kiezen ervoor om de producten op een specifieke datum te publiceren. Met een embargo houden zij informatie achter voor de publicatie op de gekozen datum.
  • De verkoop heeft ook te maken met het nieuws. Als Apple aangeeft dat hun producten overal te koop zijn op 22 september, gaan de winkels zich hierop voorbereiden. Producten worden geleverd aan de Retail winkels zoals Mediamarkt. Apple stelt een datum om specifieke informatie kenbaar te maken. Op deze datum kunnen consumenten de producten kopen en krijgen ze alle informatie dat ze nodig hebben over de toestellen. Daarnaast kunnen ze voor dat ze de producten kopen de producten zien en voelen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist