Betekenis van: Merkstrateeg

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een merkstrateeg?

Een merkstrateeg, of een brandstrateeg wat de andere benaming is, is een persoon die verstand heeft van branding. Een brandstrateeg helpt je om betere strategie te realiseren voor je brand.

Een brandstrateeg helpt alle klanten bij het vinden van creatieve ideeën voor een merk. Daarom is een onderzoek heel erg belangrijk om de doelen te kunnen realiseren. Deze onderzoek doet een strateeg op een gefundeerde wijze. De bedoeling is dat het analyse een duidelijke beeld geeft over het merk.

Wat doet een merkstrateeg?

Een merkstrateeg probeert te begrijpen waar een merk voor staat en wat de visie is van een merk. Op basis hiervan probeert de strateeg om de branding sterker te maken. Dat doet de strateeg met een duidelijk plan. Er wordt dan gekeken naar waar het merk nu staat en waar ze willen staat over een paar jaar.

Een strateeg verwerkt de ideeën en maakt deze optimaal. Risico´s en moeilijkheden worden weggewerkt. Dit zult ervoor zorgen dat je merk waarde krijgt en eigenschappen zoals het beschrijven van een persoon zijn karakter.

merkstrateeg

Wat is een brandbook?

In een brandbook staat alles duidelijk geschreven hoe deze plan plaats gaat vinden. Daarom gaat een brandstrageeg goed nadeknen over hoe zich gaat plaatsen in het marktlandschap tussen concurrenten. De strateeg naar hoe het visueel aangepakt moet worden en op welke manier er wordt gecommuniceerd. De zaakvoerder van het plan klaar gelegd waarop het merk gebouwd kunt worden.

Een merkverhaal

Een merkverhaal is heel erg belangrijk. Alles heeft een betekenis. Echter is Een merk is niet een logo en een naam. Alles moet met elkaar te maken hebben het logo, de naam en het verhaal worden aan elkaar gekoppeld. Een merk verhaal brengt een gevoel los bij de doelgroep waardoor ze overwegen voor jou producten te kiezen in plaats van de concurrenten.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist