Betekenis van: Early adopter

« Terug naar Marketing Begrippen

Een early adopter is de consument die bereid is een product of dienst af te nemen, en dit dan ook doet, terwijl het product of de dienst zich nog niet heeft bewezen binnen de markt. Deze personen willen graag als eerste gebruik maken van nieuwe features en diensten. Wanneer dit gebeurt hoeft deze early adopter echter geen vlekkeloze werking te verwachten. Bovendien, betalen early adopters vaak meer dan de consument die het product of dienst later aanschaft.

Wat is een early adopter?

Een early adopter is een persoon die als eerste een product of dienst wil afnemen. Deze personen staan dan ook vaak al in de rij voor een winkel op het moment dat er een nieuw product uit komt. Zo zie je dit vaak bij de lancering van de nieuwe iPhone. Binnen deze soort producten, technologische producten, vind je ook de meeste early adopters.

Early adopters en hun belang

Early adopters zijn belangrijk voor de markt. Zonder de personen of bedrijven die producten of diensten willen testen is het een stuk moeilijker voor bedrijven om aanbod uit te breiden. Met early adopters is het risico van de investering voor bedrijven een stuk lager. Door de aanwezigheid van early adopters durven startups eeder de markt te betreden met een eigen product. Early adopter geven bedrijven een indicatie van de interesse in een merk, product of dienst. Mede door hun mening kan het aanbod worden verbeterd en worden opgepakt door de massa.

Nadelen voor Early adopters

Het is natuurlijk voordelig om als eerste kennis te maken met de nieuwst features. Echter zit er ook een nadeel aan het behoren tot de Early adopters. De kans op fouten, problemen en uitval van apparaten is in de lanceringsfase van een nieuw product of dienst nog erg groot. Het risico is daarmee groot voor deze eerste kopers. Bovendien, betalen de Early adopters een veel hogere prijs voor een product dan dat anderen dat later doen. Dit terwijl het prouc

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist