Betekenis van: E-mailmarketing

« Terug naar Marketing Begrippen

E-mailmarketing is een marketingkanaal die wordt gebruik om conversies te behalen vanuit mailing. Het betreft alle vormen van marketing die gebruikt worden via e-mail. In 1978 werd de eerste e-mailmarketing campagne gedraaid, en met succes. Er werd 13 miljoen dollar omgezet door de campagne. De bekendste vorm van deze marketing is het versturen van nieuwsbrieven. E-mailmarketing is ondanks de opkomst van sociale media en Google adverteren nog steeds een veelgebruikt en goed presterend marketing kanaal. Daarnaast hebben veel bedrijven hier behoefte aan.

Waarom E-mailmarketing?

Het vergroten van de loyaliteit van je abonnees, het genereren van leads, het verhogen van verkoop en het upsellen van producten. Met E-mailmarketing kom je erg ver betreft deze doelen. Mede hierdoor is het een niet te missen marketing strategie. De prestaties die het heeft zijn bovendien veelbelovend. Nog dagelijks worden er honderden campagnes gedraaid, en met succes.

Deze vorm van marketing is ten opzichte van vele andere marketing methoden goedkoop. Er zijn geen concurrenten op posities, geen productie kosten en noem maar op. Bovendien, heeft e-mail marketing de hoogste Return on Investment (ROI). Goed kunnen segmenteren van de verschillende doelgroepen die je als bedrijf hebt is hierin belangrijk. Gelukkig zijn er vele programma’s die dit kunnen. Denk aan Mailchimp, ActiveCampaign en SendinBlue.

Soorten promoties

Er zijn een aantal verschillende manieren om via E-mailmarketing te promoten. Zo zijn er de volgende manieren:

  • Het versturen van periodieke updates omtrent producten of diensten van de aanbieder hiervan.
  • Een informatieve e-mail nieuwsbrief waarbij verkoop totaal geen doel is. Hierbij is informatie verschaffen het hoofd doel.
  • Een promotie voor de abonnees op de nieuwsbrief om zo verkoop in bijvoorbeeld de webshop van de aanbieder te stimuleren.

Daarnaast, kan er onderscheid gemaakt worden tussen doelgroepen. Zodoende is er B2B mailing, B2C mailing en non-profit mailing. Al deze doelgroepen kunnen op hun eigen manier worden aangesproken met E-mailmarketing.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist