E-mailhandtekening

E-mailhandtekening

« Terug naar Marketing Begrippen

Een E-mailhandtekening is het laatste blok dat een e-mail kan bevatten. Hierin worden zoals verwacht vaak de handtekening geplaatst. Naast deze handtekening bevat een E-mailhandtekening standaard een naam en verdere contact informatie. Echter, kan dit ook een persoonlijk bericht zijn.

Wat is een E-mailhandtekening?

Een E-mailhandtekening is een standaard boodschap die wordt meegenomen binnen elke e-mail. Vaak is dit een standaard meegenomen blok onder aan de e-mail. Echter, willen sommige mensen hier een persoonlijke draai aan geven. De handtekening die wordt gebruikt als er geen E-mailhandtekening wordt gebruikt is bivoorbeeld ‘Send from iPhone’.

Voordelen van een handtekening

Het schrijven van een standaard E-mailhandtekening neemt een aantal voordelen met zich mee. Ten eerste bespaard het tijd. Bovendien, geeft het een generiek beeld van de persoon die je bent voor de ontvanger van je mail. Bedrijven gebruiken vaak een template voor de handtekening van elk personeelslid, om zo consistentie uit te stralen. Dit is onderdeel van hun branding en zorgt voor herkenning.

Opbouw van een E-mailhandtekening

Een E-mailhandtekening bevat een aantal onderdelen. Zo zijn er een aantal onderdelen die het meest voorkomen:

 • Naam
 • E-mailadres
 • Portretfoto
 • Telefoonnummer
 • Website URL
 • Uitschrijven op mail (bij abonnement)

Het is belangrijk om zo kort en krachtig mogelijk te zijn in je E-mailhandtekening. In één oog opslag moet de lezer zien wie je bent, voor wie je werkt, en hoe diegene jou kan bereiken. Vele mailprogramma’s gebruiken templates om het maken ervan te vergemakkelijken.

Interactieve handtekening

Door het gebruik van HTML kan een handtekening interactief worden vertoond. Zo kunnen er afbeeldingen of interactieven elementen worden toegevoegd. Denk hierbij aan een bedrijfslogo die linkt naar je website.

Er zijn een aantal e-mail programma’s die het gebruik van HTML niet kunnen laden. In deze gevallen wordt er veelal verwezen naar een online omgeving om de juiste designs van een e-mail alsnog goed te tonen.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
  Recente Blogs

  Laten we kennismaken

  Bent u benieuwd geworden? Laten we kennismaken! Dan kunnen we u nog beter adviseren en starten met het vormgeven van uw marketingstrategie.

  Afspraak maken?
  Ga naar de bovenkant