Betekenis van: E-mailadres

« Terug naar Marketing Begrippen

Een E-mailadres is een adres dat hoort bij één specifiek mail account. We nemen dit ook wel een e-mail. Er is een grote overeenkomst tussen E-mailadressen en het versturen van ouderwets post. Er is een afzender en een ontvanger nodig. Een afzender kan meerdere ontvangers tegelijk een E-mail sturen.

Wat is een E-mailadres?

De e-mail is zo;n 50 jaar geleden uitgevonden. Zo werd de eerste post via het web verstuurd in 1971. Het versturen van een e-mail gebeurt vanuit een bepaald programma. Dit noemen we ook wel een mailprogramma of postvak. Dit kan vanuit een app op de telefoon of een mailprogramma op de computer. Een e-mail wordt via SMTP verzonden en ontvangen. Het voordeel van het gebruik van een E-mailadres is dat je post kunt versturen naar meerdere personen tegelijk. Dit scheelt veel tijd. Bij de fysieke post moet je nog altijd meerdere exemplaren maken om een bericht te sturen. Dit hoeft bij e-mail niet.

Waaruit bestaat een E-mailadres?

Een E-mailadres bestaat uit een drietal onderdelen. Dit zijn ze:

  1. Een gebruikersnaam (de gebruiker kan dit zelf kiezen).
  2. Het eerste deel is gescheiden van het tweede deel door een “@”.
  3. Het laatste onderdeel is het domein waar de e-mail op is geplaatst. Dit bestaat uit de server en het topleveldomein.

E-mailadressen in het bedrijfsleven

Veel E-mailadressen zijn persoonsgebonden. Echter zijn er ook algemene mails voor bedrijven. Hier word vaak de gebruikersnaam “info” aan gegeven. Ook “verkoop” en “support” zijn veel gebruikte door bedrijven als algemeen postvak.

Weetjes over E-mailadressen

E-mailadressen worden veel gebruikt hedendaags. Zo waren er in 2018 bijna 3,9 miljard gebruikers ter wereld met een eigen E-mailadres. Per dag was er in 2018 zo’n 293 miljard e-mails verzonden. Het gebruik van E-mailadres groeit maar, gezien alles online plaatsvindt. Echter is er steeds meer controle op spam, wat het dagelijkse aantal mails zal laten afnemen in de toekomst.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist