Betekenis van: E-mail

« Terug naar Marketing Begrippen

E-mail is de afkorting voor Electronic Mail. In veel gevallen schrijven personen dit ook als email of mail. Een e-mail bestaat uit informatie die wordt verzonden via het internet. Deze informatie kan bestaan uit teksten, afbeeldingen en bijlagen. Ook kunnen er documenten worden verzonden met een e-mail.

Wat is een e-mail?

Een e-mail is de elektronische variant van post. Mail staat dan ook voor post. De afgelopen jaren is de hoeveelheid e-mails erg toegenomen. Tegenwoordig wordt er meer via e-mail verzonden dan via de ouderwetse post. Zodoende, is er geen onderscheid in het woord op basis van de manier van mailen. E-mail wordt daarom ook vaak omschreven als “mail”.

E-mail kan bestaan uit ongewenste berichten. Dit wordt ook wel spam genoemd. Spam is mail die informatie bevat die niet is gewenst. Dit wordt veelal door robots verzonden, om ontvangers tot acties te lokken. In de meeste gevallen belanden dit soort berichten bijna direct in de prullenbak van een mail postvak.

Een mail kan zowel naar één als meerdere personen worden verzonden. Bovendien, zijn er nog alternatieve opties binnen mailing. Zo is er CC, dit staat voor Carbon Copy, wat een kopie is die naar andere adressen kan worden verzonden. Daarnaast is er BCC, dit is een niet zichtbare Carbon Copy. Het staat voor Blind Carbon Copy. Met deze methode ziet de oorspronkelijke ontvanger niet dat de mail aan een derde is verzonden.

E-mail adressen schrijven

Een mail adres bestaat uit twee onderdelen. Deze worden gescheiden door “@”. Het deel voor de “@” beschrijft de gebruiker. Het deel achter het apenstaartje bevat de domeinnaam. Het mail adres wordt afgesloten door het topleveldomein, wat in Nederland bijvoorbeeld .nl kan zijn.

Webmail aanbieders

Om mails op te slaan in een online omgeving zijn er verschillende bedrijven die een postva hebben gecreëerd. Dit noemen we ook wel een webmail. Bekende programma’s zijn Gmail en Outlook.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist