Betekenis van: E-mail Nieuwsbrief

« Terug naar Marketing Begrippen

Een E-mail nieuwsbrief is een online verstuurde brief die binnenkomt in het postvak van de ontvanger. Bij een nieuwsbrief wordt er per week, per maand of per kwartaal informatie verzonden op een vaste dag en/of tijd. Hierbij worden ontvangers geïnformeerd over acties, nieuwe producten, samenwerkingen of andere onderwerpen. Een nieuwsbrief wordt door vele soorten bedrijven gestuurd. Zo wordt het zowel commercieel als non-profit gebruikt. Het dient namelijk als informatief middel, maar ook als commercieel middel.

Wat is een E-mail Nieuwsbrief?

De betekenis achter een E-mail nieuwsbrief is erg breed. Het is een basis e-mail die wordt gestuurd, maar dan met een bepaalde terugkomende planning. Er zit dus een systeem achter. De ontvangers van een nieuwsbrief noemen we ook wel abonnees. Door zich te abonneren op een Nieuwsbrief worden ze periodiek bericht.

Welke informatie bevat een Nieuwsbrief?

Een E-mail nieuwsbrief kan qua informatie erg uiteenlopen. Er zijn echter wel vaak een aantal standaard terugkerende onderdelen, zoals:

  1. Lanceringen van nieuwe producten en/of diensten
  2. Geschreven blogs die te maken hebben met de E-mail nieuwsbrief
  3. Acties gerelateerd aan producten en/of diensten. Vaak alleen voor abonnees.
  4. Updates omtrent het bedrijf of de vereniging.

Wat is het doel van een E-mail nieuwsbrief?

Zoals we al vertelden is het hoofddoel van een E-mail nieuwsbrief veelal het verschaffen van informatie. Echter, zit er achterliggend een hele andere reden. De verzender van de nieuwsbrief wil de ontvanger namelijk aanzetten tot actie. Welke actie dit is, is erg uiteenlopend. Dit kan zijn het doen van een aankoop, het downloaden van een e-book, het ontvangen van winkel bezoekers en ga zo maar door.

Hoe krijg je abonnees?

Het verkrijgen van vele abonnees gaat gepaard met een goede strategie. Het is namelijk belangrijk de bezoeker over te halen zich in te schrijven. Hiervoor wil je incentives geven. Zo kun je ze lokken door te verkondigen dat je korting geeft aan iedereen die zich inschrijft. Het vullen en onderhouden van deze ontvangerslijst is erg belangrijk voor het succes van de nieuwsbrief.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist