E-commerce

Online Marketing Begrippen

Betekenis van: E-commerce

« Terug naar Marketing Begrippen

E-commerce betekent Elektronisch handel, ofwel Electronic Commerce. We spreken dus over een online markt. E-commerce bestaat uit de verkoop, ook wel handel, van alles dat er op internet kan worden verkocht. Ook loterijen vallen onder dit begrip. Je kunt bovendien iets terugkrijgen voor een gekocht lot. Alle vormen van commercie in de online wereld vallen dan ook onder deze tem.

Waar bestaat E-commerce uit?

E-commerce bestaat uit handel die zowel fysiek als niet fysiek is. Zo kun je online een boek bestellen, maar kan er ook een applicatie worden gekocht. Bovendien kun je ook een hotel boeken via booking.com. Zeker ook het online inhuren van een glazenwasser voor thuis is onderdeel van e-commerce. Het beslaat dus echt alle handel die er op online gebied plaatsvindt.

B2B

E-commerce kan plaatsvinden tussen twee bedrijven. Dit is een onderdeel van e-commerce die vaak over het hoofd wordt gezien. Het betreft de online handel tussen twee bedrijven. Hierbij kunnen er onderling producten en diensten worden verkocht aan elkaar.

B2C

Business-to-consumer handel is het meest voorkomend binnen e-commerce. Hierbij wordt er een product of dienst aangeboden door een bedrijf. De afnemer van de aangeboden dienst of product is de consument.

C2C

Een niet te vergeten vorm van e-commerce is de verkoop van consumenten onderling. Denk bijvoorbeeld aan het veelgebruikte platform Marktplaats. Hierbij bieden consumenten onderling producten aan en wordt er op aangeboden producte geboden om zo tot een overeenkomst te komen. Een ander bekend C2C platform is Vinted. C2C vindt bijna altijd plaats op een platform, anders dan bij B2C en B2B. Hier gebeurt het veelal op websites.

Problemen binnen e-commerce

E-commerce kent echter een groot probleem: diefstal. Waar bedrijven verkoop van films, muziek en meer proberen te drijven zijn er websites waar dit illegaal gedownload kan worden. Dit wordt ook wel winkeldiefstal genoemd.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
  Tooltip Categories

   Recente Blogs

   Laten we kennismaken

   Bent u benieuwd geworden? Laten we kennismaken! Dan kunnen we u nog beter adviseren en starten met het vormgeven van uw marketingstrategie.

   Afspraak maken?
   Ga naar de bovenkant