Betekenis van: E-commerce marketing

« Terug naar Marketing Begrippen

E-commerce marketing is er om de verkoop van diensten, goederen of andere zaken te promoten via digitale middelen. Deze middelen zijn onder andere zoekmachine optimalisatie (SEO), Social Media Ads en Search Engine Advertising (SEA). Benieuwd hoe dit verder in elkaar steekt?

Hoe werkt e-commerce marketing?

E-commerce marketing bevat alle commerciële promotie via online kanalen. Hierbij kan er aan veel soorten promotie worden gedacht. Denk bijvoorbeeld aan banner advertenties, e-mail marketing, Google Ads en meer. Daarnaast is het gebruik van deze manier van promoten is de meest voorkomende manier die je kunt gebruiken. Promotie via sociale media is de afgelopen jaren namelijk erg toegenomen en daarmee zeer populair. Denk hierbij aan influencer marketing. Bovendien zijn dit bekende personen die hun invloed uitoefenen op hun volgers doormiddel van het stimuleren van verkoop.

Marketingstrategie in e-commerce

Echter is een e-commerce marketingstrategie is zeer belangrijk te maken. Je wil de doelgroep namelijk in elke fase van de klantreis benaderen. Daarvoor is een strategie nodig. Onderdelen van een succesvolle marketingstrategie binnen e-commerce zijn:

  • SEO is een belangrijk onderdeel van een marketingstrategie. Het is belangrijk om website pagina’s te optimaliseren voor belangrijke zoektermen. Zo kun je ranken.
  • SEA bestaat uit adverteren op Google. Met betaalde advertenties kun je direct getoond worden op zoektermen die belangrijk zijn. Deze worden getoond boven de organische (SEO) zoekresultaten.
  • Banner advertising is belangrijk voor het vergroten van je naamsbekendheid.
  • Social Media Marketing kan breed worden ingezet. Zo kan er worden gepromoot, maar ook retargetting worden gedaan.
  • Influencer marketing is vooral in 2021 een onmisbaar onderdeel van de marketingstrategie geweest. Nog steeds wordt het veel gebruikt. Het zorgt voor promotie en bezoekers die vertrouwen op aanbevelingen.
  • E-mail marketing wordt ingezet om acties en nieuws te verspreiden. Mede hierdoor is er veel extra omzet behaald bij webshops.

E-commerce marketing is niet weg te denken. Bovendien, gaat het goed gepaard met de traditionele marketing.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist