Betekenis van: E-book

« Terug naar Marketing Begrippen

Een e-book is een digitale versie van een boek. Dit kan een versie zijn van een bestaand boek, maar het kan ook een nieuw boek zijn. Het woord e-book is een afkorting van de term ‘electronic book’. Deze boeken zijn pas sinds ongeveer 2007 populair. Maar ze bestaan al veel langer dan je zou denken. Het eerste e-book werd namelijk in 1971 al uitgebracht. Dit boek werd gelanceerd door Project Gutenberg. En bedacht door een visionair met de naam Michael Hart. Echter vonden mensen het toen veel fijner om boeken van papier te lezen. Dus het duurde nog enige tijd voordat e-books echt populair worden. Wel is het zo dat Project Gutenberg nog steeds een van de grootste bibliotheken ter wereld is voor het downloaden van e-books.

E-book lezen

E-books worden gelezen op elektronische apparaten zoals je mobiel of desktop. Maar er zijn ook speciale readers waarop de boeken gelezen kunnen worden. Vaak hebben readers alleen de kleuren wit en zwart. De reden dat de boeken vanaf 2007 steeds meer worden gelezen. Heeft er mee te maken dat Sony in dat jaar een nieuwe reader op de markt bracht. Deze reader was op basis van elektronisch papier met digitale inkt. Je kent ze vast wel als je ze ziet. Op elektronisch papier kun je schrijven, net als op gewoon papier. Het enige verschil is dat op elektrisch papier de inkt kan worden gewist.

Voordelen van e-books

Ondanks dat de verschillen tussen een e-book en een paperback toch best groot zijn. Hebben e-books een aantal voordelen, zoals:

  • Je kunt het lettertype eenvoudig veranderen, dus je hoeft geen leesbril meer op!
  • De prijs van een e-book ligt veel lager dan een paperback.
  • E-books zijn een stuk lichter, geen zware koffers meer met veel te veel boeken mee op vakantie dus.
  • Je kunt e-books overal kopen.

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer voordelen. Al met al is het de moeite waard om een e-book en reader aan te schaffen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist