Betekenis van: Dynamic Content

« Terug naar Marketing Begrippen

Dynamic Content is informatie op een website pagina die wordt weergegeven op basis van de gegevens die de website heeft over de bezoeker. We noemen dit ook wel ‘wisselende content’. Deze gegevens verkrijgt de website door zoekgeschiedenis, eerdere aankopen en een geschetst profiel. Door deze informatie te verwerken kan er relevante content, interessante aanbiedingen en verwante artikelen worden getoond aan de bezoeker. Er wordt dus veel content getoond afgestemd op de bezoeker en soms op aanhakend op actuele onderwerpen.

Gebruik van Dynamic Content

Dynamische content wordt veel gebruikt door grote e-commerce bedrijven als Bol.com en Mediamarkt. Door de vele informatie die deze bedrijven opslaan kan er een specifiek aanbod worden gedaan per bezoeker. Buiten deze websites zijn ook programma’s als YouTube en Netflix grootgebruikers van dynamic content. Vaak worden er termen gebruikt voor relevante video’s als: ‘dit vind je misschien interessant’, of ‘aanbevolen producten’.

Voordelen voor beide partijen

Dynamic content heeft voordelen voor zowel de aanbieder van een product of dienst, als de klant. De klant krijgt namelijk aanbevelingen op basis van interesses. Zo navigeer je sneller naar hetgeen je daadwerkelijk zoekt op het platform van de aanbieder. Voor de aanbieder is er een voordeel dat door deze personalisatie een boost in omzet kan ontstaan. De klanten zijn namelijk sneller in de winkelmand met hetgeen ze zochten dan eerst. Statische content is er dan ook steeds minder.

De keerzijde

Uiteraard heeft dynamic content ook een keerzijde. Er wordt onwijs veel informatie verzameld op een zo beveiligd mogelijke manier. Echter, komt het wel eens voor dat deze data op straat komt te liggen. Dit gebeurt vaak door een datalek of hack. Bovendien, werken sociale media tegenwoordig altijd met accounts. Zodoende, krijg je altijd al een voorgesteld beeld van wat het platform denkt dat jij leuk vind te zien. Dit kan ervoor zorgen dat je in een bubbel blijft van dezelfde content.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist