Betekenis van: Dwell time

« Terug naar Marketing Begrippen

Dwell time is een indicator voor de relevantie van een pagina. Volgens voor SEO-specialisten is het een belangrijke ranking factor. Wij zullen uitleggen wat precies valt onder deze indicator.

Wat is dwell time?

Dit is de tijd die iemand doorbrengt op een pagina. Na het klikken op een zoekresultaat in de SERP. Wanneer zij weer terugkeren naar de SERP stopt de tijd. Dus is het de tijd tussen het klikken op het zoekresultaat op de SERP en terugkeren naar de SERP. De SERP staat voor Search Engine Results Page. Dit is een pagina met zoekresultaten in Google.

Verhogen van dwell time

Dwell time is zeer waardevol. Omdat het inzicht geeft over de kwaliteit van een pagina. Iemand die lang op de pagina blijft, voelt blijkbaar dat hun behoefte voorzien wordt.

Een voorbeeld:

Stel iemand zoekt naar buikspier oefeningen. Je klikt op meest uitnodigende zoekresultaat. De website laadt snel. Daarnaast is de inhoud van hoge waarde. Vandaar dat de bezoeker blijft kijken. Diegene gaat door de verschillende oefeningen. Wij kunnen er van uitgaan dat dwell time hoog is.

Om mensen te laten blijven hangen begint het bij de basis. De basis zijn drie pilaren:

  • Gebruikers verwachting

De gebruiker verwacht antwoorden en informatie als zij zoeken. Wat dit precies is, verschilt zeer. Vandaar dat je moet weten wat dat is. Hier begint het

  • Goede web-structuur

Nu begint het stukje om in de behoefte van de gebruiker te voorzien. De web-structuur is hoe de webpagina in elkaar zit. Denk hierbij aan de technische SEO en de grafische vormgeving

  • Juiste content

Dit is wat je inhoudelijk te bieden hebt. Staan er antwoorden en informatie in je tekst. Hier wil je waarde brengen aan de bezoeker. Dus sluit dit aan op de gebruikers verwachting.

De impact op je ranking

Google heeft nooit duidelijk gemaakt dat time effect heeft op je ranking. Maar het speelt wel in op de gebruikerservaring. Waardoor het zoekmachines een beeld geeft van waarde van een bezochte pagina. Dus mogen wij het zeker niet onderschatten voor SEO.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist