Betekenis van: DuckDuckGo

« Terug naar Marketing Begrippen

DuckDuckGo is een zoekmachine. Het gebruikt allerlei bronnen, maar is anders dan bijvoorbeeld Google. Het is namelijk tegen het opslaan van gegevens van gebruikers, wat andere zoekmachines wel doen. Dit zoekmachine verdient zijn geld doormiddel van advertenties. Het zijn echter geen gepersonaliseerde advertenties, gezien het deze gegevens niet gebruikt. Dat is gelijk een van de nadelen van dit zoekmachine. Dit zoekmachine is wel heel veilig om te gebruiken.

DuckDuckGo zoekopdrachten

DuckDuckGo is een bedrijf dat gebruikers betere privacy wil geven en dat ze op een veilige manier kunnen surven op de zoekmachine. Hierdoor krijgt iedere gebruiker hetzelfde te zien bij een zoekopdracht. Dit komt omdat er niet kan worden gespecialiseerd. Zo kan er dus niet worden gekeken op zoekgedrag van de gebruikers.

Hoe is de naam ontstaan?

DuckDuckGo heeft ten opzichte van haar concurrenten een lange naam. En misschien ook wel een gekke naam. Daardoor blijft het naam hangen bij gebruikers. Het ontstaan van deze naam komt door het spel ‘zakdoekje leggen’. Dit noemt men in Amerika ‘Duck Duck goose’. De connectie met het spel en de privacy is het geen naam vandaan komt.

Voordelen DuckDuckGo

Dit zoekmachine heeft ten opzichte van concurrenten een aantal voordelen waarmee ze zich onderscheiden van grote zoekmachines zoals Bing en Google. Zo is het sowieso al een fijne tool voor gebruikers die gesteld zijn op hun privacy. Daarnaast heeft het de volgende voordelen:

  • Zoekgedrag wordt niet bijgehouden
  • Het houdt geen persoonsgebonden informatie bij
  • Advertenties staan los van zoekgedrag
  • Zoekgeschiedenis wordt niet opgeslagen
  • Altijd dezelfde zoekresultaten als anderen
  • Eindeloos scrollen op een pagina

Nadelen DuckDuckGo

DuckDuckGo is niet de beste zoekmachine die er is. Het heeft uiteraard een aantal nadelen. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Er zijn weinig functies. Dit hebben concurrenten veel beter voor elkaar.
  • Er is geen personalisatie. Het is zo moeilijker te vinden wat je zoekt. D

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist