DuckDuckGo

DuckDuckGo

« Terug naar Marketing Begrippen

DuckDuckGo is een zoekmachine. Het gebruikt allerlei bronnen, maar is anders dan bijvoorbeeld Google. Het is namelijk tegen het opslaan van gegevens van gebruikers, wat andere zoekmachines wel doen. DuckDuckGo verdient zijn geld doormiddel van advertenties. Het zijn echter geen gepersonaliseerde advertenties, gezien het deze gegevens niet gebruikt.

DuckDuckGo zoekopdrachten

DuckDuckGo is een bedrijf dat gebruikers betere privacy wil geven. Hierdoor krijgt iedere gebruiker hetzelfde te zien bij een zoekopdracht. Dit komt omdat er niet kan worden gespecialiseerd. Zo kan er dus niet worden gekeken op zoekgedrag van de gebruikers.

Hoe is de naam ontstaan?

DuckDuckGo heeft ten opzichte van haar concurrenten een lange naam. En misschien ook wel een gekke naam. Het ontstaan van deze naam komt door het spel ‘zakdoekje leggen’. Dit noemt men in Amerika ‘Duck Duck goose’. De connectie met het spel en de privacy is hetgeen de naam vandaag komt.

Voordelen DuckDuckGo

DuckDuckGo heeft ten opzichte van concurrenten een aantal voordelen. Zo is het sowieso al een fijne tool voor gebruikers die gesteld zijn op hun privacy. Daarnaast heeft het de volgende voordelen:

 • Zoekgedrag wordt niet bijgehouden
 • Het houdt geen persoonsgebonden informatie bij
 • Advertenties staan los van zoekgedrag
 • Zoekgeschiedenis wordt niet opgeslagen
 • Altijd dezelfde zoekresultaten als anderen
 • Eindeloos scrollen op een pagina

Nadelen DuckDuckGo

DuckDuckGo is niet de beste zoekmachine die er is. Het heeft uiteraard een aantal nadelen. Dit zijn bijvoorbeeld:

 • Er zijn weinig functies. Dit hebben concurrenten veel beter voor elkaar.
 • Er is geen personalisatie. Het is zo moeilijker te vinden wat je zoekt. D

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
  Recente Blogs

  Laten we kennismaken

  Bent u benieuwd geworden? Laten we kennismaken! Dan kunnen we u nog beter adviseren en starten met het vormgeven van uw marketingstrategie.

  Afspraak maken?
  Ga naar de bovenkant