Betekenis van: Domain rating

« Terug naar Marketing Begrippen

Domain rating bepaalt de kwaliteit van het link profiel. Dit kan via Ahrefs worden beoordeeld. Dit is bij hen een de voornaamste meetpunten. Het komt vrijwel in al hun rapporten terug.

Wat is domain rating?

De score wordt uitgedrukt op een schaal van 0 tot 100. Na de analyse van Ahrefs komen de resultaten uit. De score is wel logaritmische schaal. Dat betekent dat je niet makkelijk stijgt. Tussen de 63 en 65 is de afstand groter. Dan tussen de 27 en 29. Dus hoe hoger de DR score, des te moeilijker het wordt om nog een hogere score te krijgen.

Meetpunten van de DR rating

Bij link building ligt de focus op kwaliteit. Hiervoor heb je meerdere criteria om in te optimaliseren. Daarbij heeft Ahrefs bepaalde afwegingen gemaakt voor de domain rating:

  • Het aantal unieke domeinen dat minimaal één backlink hebben naar de website van bestemming.
  • Wat de DR waardes van een bron websites zijn.
  • Naar hoeveel unieke domeinen deze sites linken.
  • De scores worden op een dynamische schaal van 0 tot 100 geplaatst.

Domain rating en het Google algoritme

De scores van Ahref zijn niet direct gelinkt aan Google. Omdat Google zelf meetpunten heeft voor het linkprofiel. Of het gelijk loopt met die van Ahrefs is maar de vraag. Daarom is het een snelle indicatie van het linkprofiel van een afnemer.

Feedback verwerken en optimaliseren

Er wordt door een ander partij je linkprofiel beoordeeld. Dus dat geeft een ander blik. Al is de score hoog of laag. Dat maakt niet veel uit. Want er is altijd ruimte voor optimalisatie. Als je ziet dat je score laag is betekent het dat er iets beter kan. Vervolgens kan je langs gaan op de meetpunten. Dan kan je zien wat er ontbreekt of niet goed gaat. Hierop kan je een strategie maken om te gaan optimaliseren.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist