Betekenis van: Domain Authority

« Terug naar Marketing Begrippen

Elke website die te vinden is binnen zoekmachines heeft een eigen Domain Authority. Domain Authority, afgekort DA, is een score die aan iedere website wordt gegeven. Het is een score die is ontwikkeld door Moz. Deze score wordt weergegeven op een schaal van 0 tot 100. Hierbij is een hoge score erg belangrijk voor de ranking van een website. Wanneer deze hoog is, komt een website hoog in de zoekresultaten. Hoe wordt de DA dan precies berekend?

Wat is een DA?

De bepaling van een Domain Authoritz gebeurt op basis van verschillende factoren. Het is goed te weten dat de Moz Domain Authority los staat van het Google algoritme. Echter, is het zeer goed wel rekening te houden met de inzichten die de DA geeft. De domein autoriteit berekenen wordt gratis gedaan door vele programma’s. Echter, is het verder analyseren van de DA iets wat tegen betaling pas kan in programma’s als MozBar.

Waar check je de Domain Authority?

De Domain Authority kan worden gecheckt in de gratis SEO toolbar van Moz. Door de URL van je website in te voeren wordt de DA direct bepaald binnen de tool. Uit de test die wordt gedaan vloeit een score tussen de 0 en 100. Belangrijk te weten is dat deze schaalverdeling logaritmisch is. Zodoende, is een stijging van 20 naar 30 gemakkelijker te doen dan een stijging van 70 naar 80. De websites van Google en Wikipedia hebben beide een zeer hoge score. Zij hebben beide zeer veel koppelingen van hoge kwaliteit. Een klein bedrijf dat net begint, start daarentegen met een score van 1.

DA gebruiken

De Domein autoriteit is er om te vergelijken met andere websites. Je krijgt inzicht in waar je staat ten opzichte van bijvoorbeeld concurrenten. Een slechte DA bestaat niet, echter geeft het aan of er ruimte voor verbetering is of niet.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist