Betekenis van: DoFollow

« Terug naar Marketing Begrippen

Een DoFollow link is een link die zoekmachines als Google en bezoekers laat weten dat een bepaalde link gevolgd mag worden. Voor website pagina’s is dit een standaar instelling. Hoe ziet dat er dan uit? Een link wordt vertoond en er wordt op de link geklikt. Door deze klik wordt de bezoeker naar een volgende pagina verwezen. Wat is een DoFollow nu precies? En wat is het verschil met een NoFollow?

Hoe maak je een DoFollow link?

Om een DoFollow link te maken hoeft er niks te gebeuren. Dit gebeurt namelijk automatisch als er een hyperlink aan een ankertekst wordt gehangen. Bovendien, is een goed voorbeeld het typen van een www. adres of een e-mail. Wanneer je deze typt veranderd het adres direct in een hyperlink. Dit is al een DoFollow link. Ook kun je zelf een link plaatsen. Dit doe je door een URL toe te voegen aan een woord en zinsdeel.

SEO en DoFollow

Bij Search Engine Optimization is het belang van deze links een belangrijke rol. Het geeft namelijk waarde aan website pagina’s. Zo krijgt de pagina een hogere ranking als hier vaker naar wordt gelinkt. Echter, heeft het goed ranken door linkjes niet meer de impact die het had. Momenteel is context en relevantie nog veel belangrijker binnen SEO.

Do- vs NoFollow

Een NoFollow link is het tegenovergestelde van een DoFollow link. Je geeft bij dit soort linkjes aan dat de link niet gevolgd hoeft te worden door zoekmachines. Dat betekent dat Google de link niet meeneemt in de ranking van de pagina. Personen kunnen deze linkjes wel volgen, crawlers niet.

Elke link is een DoFollow, tenzij je anders aangeeft. Op dat moment noem je de link een NoFollow. Desalniettemin, kan een NoFollow link gewoon worden gevolgd door bezoekers. Zoekmachines geven geen waarde aan de linkjes bij het bepalen van SEO ranking.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist