Betekenis van: Dode link

« Terug naar Marketing Begrippen

Een dode link is heel simpel gezegd een link die niet meer werkt. Dit is erg vervelend voor je website. Deze dode link brengt je namelijk nergens heen. Vaak komt dit uit op ene 404-pagina. Het is dan ook belangrijk dode links te ontdekken in je website.

Hoe ontstaat een dode link?

Een dode link is nooit de bedoeling van een website. Het gebeurt echter zeer veel binnen de internet wereld. Dit gebeurt door verschillende redenen. Voorbeelden zijn:

  • Er staat een typefout in de URL van de link. Hierdoor is de link niet goed en verwijst het naar helemaal geen pagina. Het is bij deze dus altijd al een dode link geweest.
  • Een link die al wel werkte en nu een dode link is wordt vaak veroorzaakt door het niet meer bestaan van een bepaalde pagina. Dit kan bijvoorbeeld goed zijn bij een webshop. Bijvoorbeeld bij het niet meer op voorraad hebben van een product.

De impact van een dead link

Een dode link is erg vervelend. Zeker wanneer dit net een link is die onderdeel is van een funnel binnen een marketing campagne. Er is budget uitgegeven om bezoekers op de website te krijgen en naar een bepaalde productpagina te sturen. Echter, werkt dit nu niet. Dat kan erg frustrerend zijn.

Bovendien, zijn dode links schadelijk voor SEO. Wanneer zoekmachines als Google een website niet goed kunnen crawlen, is dit nadelig voor de website ranking. Dode links moeten dus echt voorkomen worden.

Dode links in overvloed

Op het internet zijn er superveel dode links te vinden. Dit heeft veelal te maken met een stukje focus. Deze focus ligt vaak op externe linkbuilding. Echter, is interne linkbuilding net zo belangrijk voor de Domain Authority en SEO ranking. Er worden pagina’s geschreven. Helaas wordt er nooit meer gecontroleerd of deze pagina’s nog wel werken. Er zijn ook veel links die een redirect hadden kunnen gebruiken, door ee bedrijfsnaam wijziging, maar dit niet gebruikten. Hierdoor verliezen websites zeer veel bezoekers bij een naamswijziging.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist