Betekenis van: Display advertising

« Terug naar Marketing Begrippen

Display advertising is een veelgebruikt begrip binnen de marketing wereld. Het staat voor alle advertenties die worden getoond op websites of sociale media. Binnen deze display advertenties zijn vele soorten, formaten en dergelijke. De basis blijft echter hetzelfde. Alles dat zichtbaar is weergegeven valt namelijk onder deze vorm van advertising.

Wat is display advertising?

Display advertising is er niet alleen in de vorm van banners. Dit is wat de meeste mensen namelijk denken. Het is meer dan dat. Ook tekst advertenties die te zien zijn in Google vallen onder display advertising. Per advertentieplatform zijn er verschillende eisen qua formaat en afmetingen voor het plaatsen van display advertenties. Echter, zijn een aantal standaard formaten altijd wel te gebruiken op alle platformen. Advertenties binnen deze tak van sport worden doorgaans gebruikt voor het vergroten van de naamsbekendheid. Dit gebeurt in de awareness fase van de customer journey. Bovendien, wordt het vaak toegepast op oude website bezoekers te retargeten.

display advertising

Voordelen

Display advertising heeft verschillende voordelen. Zo zijn er de volgende op te noemen:

  • De naamsbekendheid en online zichtbaarheid wordt vergroot.
  • Een bedrijf is direct vindbaar met advertising. Dit in tegenstelling tot SEO.
  • Door opvallende content te gebruiken valt deze manier van advertising erg op binnen advertentieplatformen.
  • Er zijn vele afbeelding formaten, video’s en dergelijke mogelijk.
  • Er zijn platformen die het mogelijk maken te adverteren op vele websites. Bekende platformen zijn Google AdSense en AdChoice.

Benodigde budgetten

Het budget dat nodig is voor display advertising is erg afhankelijk van het doel. Bovendien zal totaal uitgegeven budget bepaald worden op basis van een aantal factoren. Dus kan de formaat, het aantal views, het aantal clicks, de match met zoekwoorden en de soorten websites waar de advertentie getoond wordt bepalend zijn voor de kosten. Gelukkig kan er binnen de advertentieplatformen worden gekozen voor een dagelijks budget of een looptijdbudget. Om zo een maximum aan te geven van het uitgegeven budget. Hoe hoger dit budget, des te meer publiek wordt er bereikt.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist