Betekenis van: Direct Marketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Direct marketing wordt ook wel dialoogmarketing, push marketing of direct response genoemd. Het staat voor een manier waarbij een onderneming direct contact opneemt met individuele klanten. Denk hierbij aan marketingvormen als:

  • Direct Mail – Via post de (potentiële) klant bereiken
  • Telemarketing – (Potentiële) klanten benaderen per telefoon
  • E-mail – Directe boodschappen via e-mail
  • Mobiele platformen – Om vanuit hier te communiceren
  • Kortingsbonnen – Deze worden direct naar de klant gestuurd.

Hoe breng je direct waarde over?

Direct marketing kan op vele manieren worden ingezet. Zoals bovengenoemd zijn er al een heel aantal manieren dit toe te passen. De keuze voor de manier van communicatie hangt af van de middelen van het bedrijf. Met deze middelen wordt er contact opgenomen met de doelgroep. Denk hierbij aan het hebben van een lead lijst, met daarin postadressen, telefoonnummers, e-mailadressen en meer.

Het doel van push marketing

Deze vorm van marketing is er om de (potentiële) klant aan te zetten tot een bepaalde actie. Deze actie is altijd vooraf bepaald. Er wordt dus met een intentie gebeld, gemaild of een folder uitgedeeld. Voorbeelden van deze acties zijn het bezoeken van een website, het downloaden van een brochure, het lezen van een blog, ga zo maar door.

Hoe meet je direct marketing?

Net als veel marketing activiteiten is direct marketing relatief gemakkelijk te meten. De resultaten zijn duidelijk in te zien, wanneer alles goed wordt ingesteld en gebruikt. Zo kunnen er voor e-mail campagnes UTM-codes worden gebruikt om zo de bron van een website bezoeker te kunnen meten. Dit geeft inzicht in het website gedrag binnen Google Analytics. Met E-commerce tracking kan er zo ook worden gezien of een e-mail campagne geleid heeft tot sales.

Daarnaast is een goed voorbeeld het meegeven van een specifieke kortingscode op een flyer. Door deze code kan er binnen een website of webshop precies worden gezien welke klanten een aankoop deden met deze code.

Ook interessant

Direct Marketing Begrippen

E-Commerce Begrippen

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist