Betekenis van: Digitale nieuwsbrief

« Terug naar Marketing Begrippen

Digitale nieuwsbrief verstrekt informatie aan betrokken partijen. Dit kan via een email of ander digitaal document. De informatie kan zeer divers zijn.

Wat is een digitale nieuwsbrief?

Bij een bedrijf zijn er meerdere betrokken partijen. Zoals klanten, medewerkers en samenwerkingen. Dit is hun netwerk. Daarvoor stellen zij om de tijd een digitale nieuwsbrief. Per partij kan de boodschap anders zijn. Enkele redenen om een nieuwsbrief te verzenden:

  • Nieuwe producten of tips
  • Aankomende veranderingen
  • Laatste nieuwtjes

Dit kan per email, via een website of een ander digitaal medium plaatsvinden. Boodschappen naar werknemers wordt ook wel interne nieuwsbrieven genoemd.

Een digitale nieuwsbrief maken

Dit is net wat anders dan een standaard email. Omdat er code gebruikt wordt om websites mee te bouwen. Of te wel een HTML code. Vandaar dat de meeste nieuwsbrieven aangeboden worden als HTML emails. De meeste mailprogramma’s zullen HTML mails correct weergeven. Maar is het wel mogelijk dat een mailclient niet direct HTML codering weergeeft. Vandaar dat er vaak een interactieve koppeling gemaakt wordt. Deze leidt naar de digitale nieuwsbrief op een webpagina.

Versturen van de nieuwsbrief

Het gaat uiteindelijk om de ontvanger. Dus is de distributie van het bericht belangrijk. Vandaar dat er diensten als MailChimp gebruikt wordt. Deze kunnen grote aantallen mailadressen beheren. Dit is Newsletter software. Dit wordt ook vaak gekozen boven een HTLM editor. Ook webshop software kan worden uitgebreid met mailing componenten. Om bijvoorbeeld nieuwe producten automatisch in een mailing op te nemen.

Inhoud van nieuwsbrieven

De focus ligt vooral op het verstrekken van informatie. Maar het is ook de kans voor marketing uitingen. Een digitaal nieuwsbrief kan ook gestuurd worden naar potentiële klanten. Dan kan het bericht net wat anders zijn dan bij de bestaande klant. Vandaar dat aanbieden van producten of diensten vaak voorkomt. Een nieuwsbrief is al op zichzelf al goed. Omdat je interactief blijft met betrokken partijen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist