Betekenis van: Delen

« Terug naar Marketing Begrippen

Delen is het op sociale media doorsturen van een bericht op een eigen tijdlijn. Hiermee wordt dit bericht zichtbaar voor je eigen volgers of vrienden. Delen kan ook worden gedaan door het sturen van een bericht naar een DM (berichten box) in bijvoorbeeld Instagram. Een gedeeld bericht kan een post zijn die door een andere gebruiker of een bedrijf kan zijn geplaatst op sociale media. Echter, kan het ook een blog op een website zijn die op andere kanalen kan worden gedeeld. Voorbeelden waarop het kan worden gedeeld zijn: Facebook, Instagram en Gmail. Dit kan door het plaatsen van een link of een afbeelding.

delen

Voorbeelden van verspreiden van berichten

Het delen van berichten kan op bijna elk online kanaal. Zo zijn bekende platformen als Facebook en Instagram veel gebruikte kanalen om berichten te reposten. Onder een post op Facebook staat bijvoorbeeld het knopje ‘Delen’. Wanneer je hierop klikt kun je het bericht herplaatsen met een eigen omschrijving. Zo kun je vertellen wat je er van vindt. Ook websites hebben zulke share buttons. Soms zijn deze interactief om de aandacht te trekken. Dit zorgt ervoor dat een bericht sneller wordt gedeeld, wat publiciteit veroorzaakt. Op Twitter wordt het opnieuw posten van een bericht een ‘retweet’ genoemd.

Belang van delen voor een bedrijf

Een bedrijf heeft veel baat bij het zoveel mogelijk verspreiden van hun posts. Wanneer de consument het bericht van een bedrijf deelt zorgt dit namelijk voor naamsbekendheid. Bedrijven die actief zijn op sociale media sporen het delen van posts dan ook vaak aan. Dit kan door een win actie uit te voeren zijn. Hierbij wordt er vaak gevraagd iemand te taggen in een bericht, het bericht te delen en het desbetreffende bedrijf op het platform te volgen. Zo wordt er veel publiciteit gecreëerd.

Delen is gemakkelijk, maar het aansporen van delen is de uitdaging. Hoe wek je incentives voor je doelgroep om dit te doen? Dat is de grote vraag waar wij je graag bij helpen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist