Betekenis van: Customer Experience

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is Customer Experience?

Customer Experience wordt ook wel CX wordt genoemd. CX is alle interactiemomenten tussen een organisatie en een klant. Hierbij moet de ervaring van de klant gelijk zijn aan wat de klant had verwacht. 

Wat zijn de voorwaarden van CX?

Hier draait het om dat je gevoel en ervaring creëert voor je klant op elke manier van interactie. De ervaring die een klant bij jouw bedrijf heeft moet unieker zijn dan bij de concurrenten. Jouw personeel en winkel moet de klanten een positieve sfeer geven en ervoor zorgen dat ze vaker langs komen. Het is belangrijk dat je als bedrijf voldoet aan de voorwaarden. De klant is altijd koning. Daarom is de verwachting van de klant belangrijk. Als je je niet aan de verwachtingen van de klant houdt zul je niet goed scoren en slechte reviews ontvangen. 

Om succesvol te zijn in Customer Experience kost tijd. Dit kan je niet in een korte tijd realiseren. Customer Experience is de volledige service of wel een totale pakket wat je biedt aan je klanten. Neem als voorbeeld personeel met ervaring, structuur en de cultuur van je bedrijf. Dit lijkt een hoop werk te zijn voor heel veel mensen, maar dat is het niet. Met de juiste stappen en beslissingen kan je steeds beter worden om de customer experience te verhogen. 

Wat kun je doen om succesvol te zijn in Customer Experience?

Bepaal wat de ideale beleving kan zijn voor de klant. Dit heeft te maken met de verhaal je van je merk. Zorg ervoor dat een iemand daar verantwoordelijk voor is die daar gespecialiseerd in is. Zorg ervoor dat elke afdeling met elkaar samenwerkt. Als iedereen van elkaar weet waarmee ze bezig zijn kunnen ze zich aan elkaar aanpassen. analyseer elke interactiemoment en momenten dat het druk kan worden. Denk goed na hoe je met dit soort momenten aanpakt. Bespreek alles met de personeel en laat zien welke kansen we laten vallen. Vraag personeel en klant om feedback en neem deze data goed door om de CX te verbeteren.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist