Betekenis van: Crossmedia

« Terug naar Marketing Begrippen

Crossmedia zijn meerdere kanalen die je gebruikt voor marketing/- communicatie doeleinden. Op deze manier kan je de verschillende doelgroepen aanspreken.

Wat is crossmedia?

Er zijn veel kanalen waar een bedrijf actief op kan zijn. Hierbij willen zij hun doelgroep aanspreken. Maar ook binnen in die doelgroep zijn er verschillen. Dat samen gaat met de kanalen. Vandaar dat je gebruik wil maken van crossmedia. Hierbij maak je verschillende content per kanaal. Dat past bij de doelgroep van een kanaal.

De verschillende media

Er zijn bedrijven die kiezen voor een universeel bericht. Hierbij maken zij ook gebruik van verschillende media. Maar is voor elke media het bericht hetzelfde. Zoals een programma op de televisie die ook via YouTube te bekijken is. Dit ook wel omnichannel genoemd. Hierbij ligt de focus op samenhang. De klant kan de verschillende kanalen door elkaar heen gebruiken. Er zijn verschillende soorten media die ingezet kunnen worden zoals:

  • Televisie
  • Radio
  • Radio Internet
  • Social media
  • Mailings

Tegenwoordig wordt er meer gebruik gemaakt van social media. Ook ouderwetse bedrijven gaan mee met deze ontwikkeling. Dit is vooral in stand gebracht door de toename in mobiel gebruik. En via internet is er grotere mogelijkheid voor data en optimalisatie.

crossmedia

Complete cross-media

Niet elk bedrijf kiest voor dezelfde kanalen. Als je ziet dat je doelgroep totaal niet actief luistert via de radio, heeft het geen zin om daar actief te zijn. Of als het de media te duur is. Daarnaast kan je niet van uitgaan dat klanten alle media gebruiken. Dus de boodschap mag per platform niet te verwarrend of eenduidig zijn.

Gebruik van meerdere kanalen zorgt voor een betere connectie. Je kan op je website een hyperlink plaatsen naar je social media kanalen. Andersom kan je dit ook doen. Dan via social media weer de kans geven om je mailinglijst uit te breiden. Daarnaast is voor de klant nagieren ook veel makkelijker.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist