Betekenis van: Crosschannel

« Terug naar Marketing Begrippen

Crosschannel zijn meerdere kanalen die met elkaar verbinden. Deze verbinding moet de ervaring van de klant verbeteren

Wat is crosschannel marketing?

Zoals het woord zegt kruisen meerdere kanalen met elkaar. Dat klopt tegenwoordig ook. Want veel bedrijven maken gebruik van on/offline platformen. Waar dat vroeger vooral radio, tv en flyers was. Is online veel meer uit te halen. Belangrijke kanalen die op elkaar afgestemd kunnen worden:

  • Website
  • Webshop
  • Winkellocatie
  • Banner advertenties
  • Social media
  • Mailinglijst
  • Blogs
  • Folders

Dit zijn vormen van owned media. Het bedrijf beheerd de kanalen. Maar gebeurt het vaak via een extern kanaal. Zoals een bedrijfspagina op Instagram. Een folder binnen in de winkel is wel echt jouw kanaal. Dus bepaal je zelf veel wat je wilt doen.

Multi en omnichannel?

Cross, multi en omnichannel zijn in de basis hetzelfde. Want zij gebruiken meerdere kanalen. Het verschil zit in achterliggende doel. Bij crosschannel omvangt het alles om de klant. De focus ligt op gelijkheid van kanalen. Een klant kan een artikel online bestellen en deze in een fysieke winkel ophalen. De communicatie is ook vaak hetzelfde over de kanalen. Niet elke doelgroep op een kanaal is gelijk. Dus het kan ook best nadelig werken.

Bij multichannel kan het bedrijf ook kiezen om via een webshop of fysieke winkel te kopen. Alleen zijn deze niet op elkaar afgestemd. De prijzen en klantenservice kan van elkaar verschillen

Bij omnichannel draait het volledig om samenhang. Via social media is er content dat doelgericht is op de doelgroep. Via de webshop blijft de stijl op grote lijnen hetzelfde. Er is dan geen verschil in prijs in een fysieke winkel en webshop. De klant kan de kanalen door elkaar heen gebruiken. Dus alle kanalen lopen gelijk aan elkaar. Waardoor er een compleet beeld ontstaat voor de klant. H

Meer klanten genereren

Klanten maken steeds meer gebruik van online shopping. En verwachten om over te kunnen winkelen. Dus een goede samenhang van fysieke winkel en webshop is essentieel.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist