Betekenis van: Cross linking

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is cross linking?

Bij cross linking worden pagina’s verwezen naar een andere pagina van dezelfde website zodat gebruikers makkelijk gebruik kunnen maken. Meestal worden pagina’s verwijzen die relevant zijn voor een onderwerp of een link. Met verwijzingen die plaats vinden op de website kunnen gebruikers makkelijker navigeren en zorgt het ook voor optimalisatie.

Waarom zijn links belangrijk voor een website?

Een hoofdpagina van een website bevat meestal relevante links die je doorstuurt naar andere pagina’s op de website. Er worden relevante links gelinkt aan andere pagina’s waardoor gebruikers nieuwe pagina’s kunnen vinden met allerlei informatie. Dit is een slim trucje dat ervoor zorgt dat gebruikers langer op de website blijven. Als je van plan bent om optimaal gebruik te maken van cross linking wordt er aangeraden om tekstlinks te gebruiken. bijvoorbeeld ‘Op deze pagina krijg je meer informatie over cross linking’. Je kunt gebruikers naar meerdere soorten pagina’s verwijzen. Bijvoorbeeld naar een bestelpagina of een ander product. Hierdoor krijgt deze pagina een hogere waarde in de zoekmachines. Als je interne link plaats op jouw website is een ankertekst van belang. Specifiekere worden hebben een grotere impact op de optimalisatie in plaats van te zeggen ´klik hier´. Long tail links zijn relevanter om te gebruiken. Specifieke termen maken een link origineler.

Interne cross linking

Als je jouw pagina laat linken naar elkaar toe, verleg je een verbinding naar de homepage. Op dit moment maak je gebruik van een interne cross linking. Zoals vermeld helpt dit bij de optimalisatie van de website.

Externe cross linking

Een link die op jouw pagina staat die gebruikers verwijst naar een andere pagina of website is een stuk waardevoller. Dit noem je externe linking wat ook wel linkbluilding genoemd wordt. Deze vorm van linking heeft een enorme invloed op jouw positie in de zoekresultaten. 

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist