Betekenis van: Cross Channel

« Terug naar Marketing Begrippen

Cross Channel is een marketing strategie waarbij er veel kanalen worden gebruikt om eenzelfde klantervaring te bieden aan de consument. Al deze kanalen worden op elkaar afgestemd, om zo een strakke communicatie te hebben. Wanneer een consument een reclame banner in een tijdschrift ziet en later dezelfde aanduiding vindt in de webshop en later een mail, vormt er herkenning in het hoofd van de klant. Deze herkenning is zeer belangrijk voor de marketing van een bedrijf. Cross Channel marketing is ook wel bekend onder de naam Omni Channel of Multi Channel.

Wat is Cross Channel marketing?

Een bedrijf wil zich altijd graag op een unieke manier online zichtbaar maken. Door alle gebruikte kanalen op elkaar af te stemmen in 1 vorm van communicatie. Door deze samenhangende strategie wordt er een duidelijk beeld geschetst. Een goed voorbeeld is het dezelfde stijl geven van een advertentie als een banner op de website, maar ook een uiting in de krant. Bij een kruis kanaal marketing maakt het niet uit waar je een bedrijf tegenkomt. De uitstraling is altijd hetzelfde. Cross Channel marketing is toe te passen op vele kanalen, zoals:

  • Website
  • Webshop
  • Sociale Media
  • Fysieke winkel
  • Mailing
  • Blogs
  • Flyers

Er zijn dus bijzonder veel kanalen die vallen onder een Cross Channel strategie. Bij al deze kanalen wordt er rekening gehouden met de vorm van communicatie.

Verschil tussen Multi Channel en Omni Channel

Omni Channel en Multi Channel zijn in principe bijna hetzelfde als Cross Channel. Echter, zijn er toch een aantal verschillen. Zo is het bij Multi Channel zo dat er veel verschillende kanalen gebruikt worden voor communicatie. Hierbij is de ervaring van een consument per kanaal toch verschillend. Dit terwijl het bedrijf toch hetzelfde is. Bij Omni Channel wordt er specifiek gericht op verkoop. Zo wordt er vooral eenduidig gecommuniceerd voor klantervaring, service en aanbod. Bij Cross Channel marketing gaat dit alles veel verder dan alleen sales. Ook voor de nazorg van klanten wordt er bij deze marketing strategie rekening gehouden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist