Betekenis van: Crawl budget

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is crawl budget?

Crawl budget is het aantal crawlen die je pagina indexeren. Dagelijks crawled Google door ieder pagina heen. De hoeveelheid pagina’s dat Google crawled heeft te maken met hoe groot een pagina en hoeveel links een website heeft. Je kunt het budget van je pagina terugvinden met een Search Console.

Wat is crawlen?

Bij crawlen analyseert een software in een vorm van een spin. Deze spinnen verwerken relevante informatie op jouw website in de zoekmachine waar de spin vandaan komt. Het is belangrijk dat de website niet alleen overzichtelijk is voor de gebruikers maar ook voor de bots die de website analyseren.

Waarom is een gestructureerde website belangrijk bij crawl budget?

Het is belangrijk dat spinnen makkelijk door de website heen kunnen gaan en de weg kunnen vinden. Websites met een duidelijke structuur worden meestal sneller onderzocht dan pagina’s die niet netjes uitzien. Zorg ervoor dat je pagina’s doorverwijst worden. Als de spinnen niet makkelijk je website kunnen analyseren heeft dat een negatieve impact op de optimalisering. Als een website niet kunt optimaliseren komt de website ook niet hoog te staan in de Google rankings. Zorg er dus voor dat je dode links verwijderd zoals een 301-redirect.

Budget

De snelheid van een website heeft een groot effect op het crawl budget van een website. Googlebot besteedt heel veel tijd aan het renderen van een pagina. Als je tijd terugbrengt heeft dat invloed op de snelheid van het crawlen van jouw website. Dit zorgt ervoor dat websites sneller worden bezocht door gebruikers.

404-pagina

Een ander factor wat ook een grote rol speelt bij het budget is een 404 pagina. Als de bots van Google op een doodlopende weg lopen zoals een 404 pagina heeft dat een slecht invloed op de crawl budget. Tot slot duplicaten content niet bevorderlijke crawl budget.  

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist