Betekenis van: CPS

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is CPS?

CPS staat voor Cost Per Sale of terwijl kosten per verkoop. Als een eigenaar van een website een advertentie plaats op zijn website. Krijgt de eigenaar een bedrag per verkoop van de aanbieder. Deze methode wordt alleen uitgekeerd bij actie zoals bij Cost Per Action.

Cost Per Sale heeft ook een andere benaming, namelijk Pay Per Sale. Dit betekent betalen per verkoop. Pay Per Sale is de tegenstelling van Cost Per Click. Hierbij wordt er betaald door de adverteerder als er geklikt wordt. Bij Cost Per Sale wordt de adverteerder betaald wanneer er verkoop plaats gevonden heeft.

Hoe werkt CPS?

Met een unieke link wordt er bepaald of de verkoop plaats gevonden heeft via de adverteerder. Op deze manier kunt de verkoper van de producten zien of de sale afkomstig is van de adverteerder. Op deze manier wordt de eigenaar van de link via de bronvermeldingen betaald. Als de verkoop plaats vindt op een Smartphone wordt er unieke telefoonnummer gebruikt om de bron te bepalen.

Wat is affiliate marketing en wat heeft het te maken met E-commerce?

Cost Per Sale zie je voornamelijk voorbij komen bij affiliate marketing. Wanneer er verkoop plaats vindt met een verwijzing zult de host van een website hiervoor commissie krijgen. Op een affiliate website kun je verschillende soorten producten vinden die je kunt verkopen en daarvoor commissie kunt krijgen van de leverancier. Dit is een goede advertentiemethode voor e-commercewinekls. Zij hoeven alleen te betalen wanneer er een verkoop plaats heeft gevonden.

Er zijn heel veel verschillende affiliate programma’s voor internerondernemers. Deze programma’s kunnen je een goede boterham leveren als je precies weet hoe affiliate marketing werkt. Al ben je niet een grote speler, het is een kansrijke methode voor iedereen. Heel veel internet ondernemers gebruiken affiliate marketing om hun goederen te stijlen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist