Betekenis van: CPL

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is CPL?

CPL is de afkorting voor de Engelste term Cost Per Lead. Hierbij betaalt een adverteerder de persoon die zich meldt voor een aanbod. Deze manier van adverteren is anders dan CPC of CPM. Bij Cost Per Lead wordt er alleen betaald als de actie wordt gedaan door de persoon die het aanbod ontvangt.

Een lead ligt tussen een bezoeker en een klant. Hierbij is de kans groot dat deze persoon het product of dienst gaat aanschaffen maar er heeft nog een transactie plaats gevonden. Bij Cost Per Lead is niet de bedoeling dat er meteen een transactie plaats vindt. De adverteerder geeft informatie door aan klanten en vraagt daarna om gegevens zoals een telefoonnummer of een mailadres om later de consument te benaderen met een aanbod. Dit is het verschil tussen een sale en een lead.

Als je een lead hebt betekent niet dat de consument meteen een klant van je is geworden. Je hebt slechts waardevol informatie gedeeld met de consument. Als je als adverteerder niet gericht bent om meteen een sale te scoren en je focust op een lead, focus je op inschrijven. Je geeft waardevolle informatie met nieuwsbrieven en advertenties waardoor de consument zich inschrijft voor een dienst of product.

Het verschil van Cost Per Lead en Cost per Acquistion

Bij Cost Per Acquistion wordt er betaald voor elke acquisitie die plaats vindt. Bij Cost Per Lead het niet meteen draait om inkomsten. Als een adverteerder persoonlijk contact wilt hebben met consumenten is Cost Per Lead het meeste relevante model om te gebruiken. Er plaats geen directe handeling of transactie. Dit wordt opgebouwd door nieuwsbrieven en informatieve gesprekken over de producten of diensten van de adverteerder. Je bouwt met Cost Per Lead een relatie op met de consument wat ervoor kan zorgen dat hij of zij op lange termijn klant wordt.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist