Betekenis van: Cost per engagement

« Terug naar Marketing Begrippen

Cost per engagement is de waarde van acties van een gebruiker. Dit zijn kosten voor adverteerders. Wanneer er echt interactie is, zal ik hier duidelijk maken.

Wat is cost per engagement?

De afkorting is ook wel CPE. Letterlijk vertaald is het kosten bij betrokkenheid. Dit klopt ook zeker. Want een gebruiker kan allerlei soorten acties uitvoeren. Dat hoeft niet specifiek te betekenen dat zij iets aanklikken. Het kan ook zijn dat zij iets zien op een platform.

Tijdens het shoppen zal de persoon meerdere banners kunnen zien. De actie die zij uitvoeren is het shoppen. Maar als de persoon op de advertentie klikt, spreken wij van interactie. Dus er is betrokkenheid. Dan betaald de adverteerder hiervoor. Dit is cost per engagement.

Het verschil met cost per view

Cost per view (CPV) is ook een manier van betalen voor online advertenties. Hierbij wordt voor het verkrijgen van een vertoning op een advertentie kosten berekend. Het wordt ook wel weergaven genoemd. De gebruiker zal minimaal aantal seconden de advertentie gezien hebben. Om zo vast te stellen dat het gaat om een vertoning. Bij engagement is er geen specifieke actie gedefinieerd.

No cure no pay

Bij marketingcampagnes kan je aangeven welke gewenste handeling je wilt. Er wordt dan ook alleen uitbetaald als de gewenste handeling verricht is. Daarom is cost per engagement best een voordelige constructie.

Zo zal bij een YouTube video een banner advertentie vertoond worden. Als de persoon hier op klikt zal er uitbetaald worden aan het kanaal. Is dit niet het geval, dan is er geen uitbetaling. Maar het is wel vertoond. Dus heeft de persoon de advertentie wel gezien. Maar heeft de adverteerder hier geen kosten aan. Het is zelfs mogelijk dat de persoon later de gewenste actie onderneemt. Dit is niet direct te herleiden naar de voorgaande impressie. Dus zal er ook geen betaling plaatsvinden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist