Betekenis van: Conversiedoelen

« Terug naar Marketing Begrippen

Conversiedoelen zijn gemeten acties die door een website bezoeker worden gedaan op deze website. Deze doelen zijn zeer uitlopend. Zo kan het doel een aankoop zijn, het inschrijven voor een nieuwsbrief, het klikken op een telefoon nummer of het volgen van een bepaalde link.

Met het instellen van een conversiedoel kan er veel worden gemeten. Zo kan de bron van het doel worden gezien binnen bijvoorbeeld Google Analytics en kan hier verder op worden geoptimaliseerd. Door deze doelen binnen Google Analytics te maken wordt er veel inzicht verkregen in de gehele funnel.

Door het instellen van zowel harde doelen als zachte doelen, ook wel harde conversies of zachte conversies, wordt er een trechter gecreëerd.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist