Betekenis van: Conversiedoelen

« Terug naar Marketing Begrippen

Conversiedoelen zijn gemeten acties die door een website bezoeker worden gedaan op deze website. Deze doelen zijn zeer uitlopend. Zo kan het doel een aankoop zijn, het inschrijven voor een nieuwsbrief, het klikken op een telefoon nummer of het volgen van een bepaalde link.

Instellen van conversiedoelen

Met het instellen van een conversiedoel kan er veel worden gemeten. Zo kan de bron van het doel worden gezien binnen bijvoorbeeld Google Analytics en kan hier verder op worden geoptimaliseerd. Door deze doelen binnen Google Analytics te maken wordt er veel inzicht verkregen in de gehele funnel.

Door het instellen van zowel harde doelen als zachte doelen, ook wel harde conversies of zachte conversies, wordt er een trechter gecreëerd.Hierin kan je bezoekers plaatsen. En zo kijken welke acties er uitgevoerd zijn. Hierdoor weet je in welke stadium een (potentiële) klant zit. Dus kan je dan de juiste berichten pushen naar deze persoon. Zodat het uiteindelijk overgaat naar een klant.

Conversie doelen bepalen

Zoals aangeven kan je binnen in Google Analytics doelen instellen. Zij hebben hiervoor al vier standaard categorieën bepaald om conversiedoelen in te delen:

  • Bestemming: Waar wil je dat klant uitkomt. Dan kan een specifieke pagina zijn of op een formulier. Daarbij heb je meestal ook een actie die uitgevoerd is.
  • Tijdsduur: Bepaalde pagina’s zijn zo opgebouwd dat er inhoud is dat wat tijd vergt van de bezoeker. Denk aan een blog met instructie en tips, lange pagina of van een cursus.
  • Aantal pagina’s per sessie: De bezoeker moet een aantal pagina’s op een website bezoeken in één sessie.
  • Events: Hierbij wil je dat een bezoeker een specifieke actie uitvoert. Denk aan het gebruik maken van een bepaalde calculator op een pagina. Of het bekijken van een video.

Hierop kan je dan op belangen van een organisatie of klant conversiedoelen inzetten. Het is zeker niet beperkt tot verkoop of verwante zaken.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist