Contentkalender

Contentkalender

« Terug naar Marketing Begrippen

Een contentkalender wordt ook wel een content planning genoemd. Hierin is alle content te vinden die je wilt gaan maken en wilt delen met je doelgroep. Voordat content gedeeld wordt, wordt in kaart gebracht welke informatie nuttig is om te delen. Ook de kanalen die relevant zijn worden gekozen. Al die keuzes en plannen worden vervolgens beschreven in een contentstrategie. Vanuit een strategie kan een duidelijk plan een een contentkalender worden gemaakt.

In feite is een contentkalender een soort agenda waarin je al jouw content zet. In deze kalender zet je welke informatie je wilt delen, wanneer je content wilt delen en waar je dit gaat delen. Je kunt bijvoorbeeld in de planning verwerken welke blogs je wanneer wilt gaan delen of welke mail er wanneer uit gaat. Door te werken met een contentkalender kun je op tijd schakelen en structureel content produceren.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Recente Blogs

    Laten we kennismaken

    Bent u benieuwd geworden? Laten we kennismaken! Dan kunnen we u nog beter adviseren en starten met het vormgeven van uw marketingstrategie.

    Afspraak maken?
    Ga naar de bovenkant