Betekenis van: Contentkalender

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is contentkalender?

Een contentkalender wordt ook wel een content planning genoemd. Hierin is alle content te vinden die je wilt gaan maken en wilt delen met je doelgroep. Voordat content gedeeld wordt, wordt in kaart gebracht welke informatie nuttig is om te delen. Ook de kanalen die relevant zijn worden gekozen. Al die keuzes en plannen worden vervolgens beschreven in een contentstrategie. Vanuit een strategie kan een duidelijk plan een een contentkalender worden gemaakt.

In feite is een contentkalender een soort agenda waarin je al jouw content zet. In deze kalender zet je welke informatie je wilt delen, wanneer je content wilt delen en waar je dit gaat delen. Je kunt bijvoorbeeld in de planning verwerken welke blogs je wanneer wilt gaan delen of welke mail er wanneer uit gaat. Door te werken met een contentkalender kun je op tijd schakelen en structureel content produceren.

Contentkalender tips

1. Realistisch denken

Bij een kalender is het belangrijk dat je realistisch denkt. Als je nooit bezig bent met het creëren is het niet handig om hele maand vol te plannen met nieuwe artikelen. Als je bijvoorbeeld weinig ervaring met het schrijven van teksten kan dit meer tijd kosten dan je in eerste instantie zou denken. Het is dus belangrijk dat je rustig je planning opbouwt en went aan het schrijven van teksten.

2. Plan de belangrijkste punten

Plan de belangrijkste dingen als eerst. Zorg dat je de grootste projecten als eerst verwerkt dan heb je het project wat het meest tijd kost achter de rug.

3. maak persona’s en onderzoek zoekwoorden

Maak persona’s en doe zoekwoorden onderzoeken. Als je weet welke zoekwoorden je doelgroep zoeken waar de interesses liggen ben je al heel ver. Maar voordat je verder gaat is het belangrijk om te bedenken in welke fase jouw klant zich bevindt van de customer Journey. Speel in de behoefte in deze fase en plan je content hierop in.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist