Betekenis van: Content marketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is content marketing?

Content marketing is de techniek die focust op het maken en uitbrengen van content voor een specifieke doelgroep. Het doel van content marketing is het verbinden van de doelgroep, het laten overgaan op conversie en het daarna behouden van deze doelgroep. Je creëert als content marketeer relevante en unieke content om de doelen van je klanten te realiseren. Je doel is om uiteindelijk klanten aan te trekken en te binden. Eigenlijk wil je een prospect maken van de klant en van een klant ambassadeur.

Wat zijn de voordelen van content marketing?

Als content marketeer zet je je zelf als een autoriteit in jouw markt. Het vergroot je merkbekendheid doordat een steeds grotere doelgroep met je content in aanraking komt. Doordat jouw merk regelmatig voorbij komt bij je doelgroep, blijf je top of mind voor wanneer het tijd wordt om tot aankoop over te gaan.

Wat is je doel als content marketeer?

Er wordt met content marketing getracht een actie uit te lokken bij de doelgroep om uiteindelijk een aankoop te doen. Dit bijvoorbeeld het inschrijven voor een nieuwsbrief zijn. Met content marketing zijn er een aantal doelen die je als bedrijf graag terugziet na het toepassen van deze strategie:

  • Verbeterde vindbaarheid
  • Verhoogde autoriteit
  • Versterkte connectie met de doelgroep
  • Conversies uit prospects
  • Leads worden klanten
  • Aangetrokken nieuwe werknemers
  • Klant en werknemer behoud
  • Een versterkte merkpositionering

SEO en SEA

Je kunt content maken met twee verschillende marketing kanalen. Deze twee kanalen heten SEA en SEO. Je kunt met deze juiste content een groot publiek bereiken via Google. Je kunt op zoekmachines informatie en data delen met gebruikers. SEO teksten schrijven vraagt om leuke content voor de gebruikers en leesbaarheid voor de zoekmachine. Als je de juiste zoekwoorden gebruikt kun je makkelijker gevonden worden door gebruikers.

Social media kanalen worden gebruikt om content te laten zien aan de doelgroep. Door de content die je maakt te delen op sociale media kanalen zoals Instagram of Facebook kun je een groot bereik opbouwen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist