Betekenis van: Content Manager

« Terug naar Marketing Begrippen

Een content manager overziet en redigeert alle content van een bedrijf. Hierbij wordt bij online marketing vaak vooral naar de website gekeken. Dit is dan de grootste verantwoordelijkheid van een content manager. Het internet verandert elke seconde. Daarom is het heel belangrijk dat een content manager ervoor zorgt dat content actueel en relevant is. Om een overzicht van alle content te behouden, gebruiken content managers vaak een content planning.

Soorten content

Er zijn verschillende soorten content in de marketing. Het grootste verschil zit in online en offline content. De website, SEO teksten, SEA advertenties en e-mails zijn voorbeelden van online content. Magazines, kranten, flyers zijn voorbeelden van offline. Alle werkzaamheden die komen kijken bij het maken en publiceren van content noemen we contentmanagement. Dit zijn tegelijkertijd ook de verantwoordelijkheden van een content manager.

Categorieën: Management, Social Media

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist