Betekenis van: Content Manager

« Terug naar Marketing Begrippen

Een content manager overziet en redigeert alle content van een bedrijf. Hierbij wordt bij online marketing vaak vooral naar de website gekeken. Dit is dan de grootste verantwoordelijkheid van een content manager. Het internet verandert elke seconde. Daarom is het heel belangrijk dat een content manager ervoor zorgt dat content actueel en relevant is. Om een overzicht van alle content te behouden, gebruiken content managers vaak een content planning.

Soorten content

Er zijn verschillende soorten content in de marketing. Het grootste verschil zit in online en offline content. De website, SEO teksten, SEA advertenties en e-mails zijn voorbeelden van online content. Magazines, kranten, flyers zijn voorbeelden van offline. Alle werkzaamheden die komen kijken bij het maken en publiceren van content noemen we contentmanagement. Dit zijn tegelijkertijd ook de verantwoordelijkheden van een content manager.

baankansen content manager

Je kunt op verschillende manieren dit beroep leren. Je kunt de inhoud van dit beroep leren met een regulier beroepsonderwijs. Je kunt het beroep ook leren met gerichte cursussen en trainingen waar je alles leert. Je kunt dit beroep ook leren door het in de praktijk uit te voeren. De eerste stap is om je te verdiepen in het beroep. Zoals wat doet een content mbeheerder en welke vaardigheden heb je nodig om een content manager te worden.

Wat zijn de competenties van een content beheerder?

Je hoort als content beheerder veelzijdig te zijn. Je moet goed zijn in het verwerken van teksten maar ook affiniteit hebben met data analyse. Creativiteit komt ook kijken bij dit baan. Het is belangrijk dat je vindingrijk bent en snel iets unieks kunt bedenken. Door dat je werk zo veelzijdig is is het nooit saai en maak je elke dag wat mee. Je bent als content beheerder nooit uitgeleerd en je bent constant bezig met het bedenken van iets nieuws.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist