Betekenis van: Content Management

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is content management?

Content management betreft alle werkzaamheden die komen kijken bij het ontwerpen als publiceren van content. Vaak wordt content management verdeeld per social media kanaal. Contentmanagement gaat hand in hand samen met een contentstrategie. Het managen van content bewaakt de gemaakte strategie en de contentkalender.

Wat doet een content manager?

Een content manager is de persoon die verantwoordelijk is voor een bepaald kanaal en de daarbij horende content. Zo kun je manager zijn van een website, social media kanaal of meerdere van deze tegelijk. De taken van de content manager zijn als volgt:

  • Content beheren
  • Schrijven van content
  • SEO-roadmap maken
  • Het maken van een contentplan
  • Controle op advertenties
  • Advies betreft optimalisaties (op bijvoorbeeld een website)

Als je een ondernemend persoon bent kun je een eigen bedrijf starten in content management. Je neemt als manager alle content n analyses uit de handen van je klanten. Jij weet precies te vertellen wat ze wel en niet moeten doen om hun doelen te behalen. Je kunt hun website en doelgroep analyseren om hun een plan voor te stellen. De bedoeling hiervan is dat jouw plan je klanten conversie oplevert. Als content manager creëer je nieuwe kansen voor je klanten zodat zij hun doelen kunnen realiseren. Binnen no time zorg je ervoor dat de cijfers van je klanten stijgen.

welke kwaliteiten moet je beschikken?

Je hoort als content beheerder veelzijdig te zijn. Je moet goed zijn in het verwerken van teksten maar ook affiniteit hebben met data analyse. Creativiteit komt ook kijken bij dit baan. Het is belangrijk dat je vindingrijk bent en snel iets unieks kunt bedenken. Door dat je werk zo veelzijdig is is het nooit saai en maak je elke dag wat mee. Je bent als content beheerder nooit uitgeleerd en je bent constant bezig met het bedenken van iets nieuws.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist