Betekenis van: Content creatie

« Terug naar Marketing Begrippen

Content creatie staat voor de content die jij zelf hebt gemaakt of content waarvoor jij opdracht heb gegeven om te maken. Dus is het creëeren van iets nieuws en unieks. Dit betekent dat gedupliceerde content niet valt onder content creatie. De content die wordt gemaakt kan bestaan uit een blog, post, afbeelding, poll, quiz, infographic en nog veel meer. Een belangrijk onderdeel is video content. Dit is content die veel voordelen met zich mee brengt. Video’s brengen namelijk veel prikkels, waardoor content beter wordt begrepen en blijft hangen.

Wat is content creatie precies?

Content creatie is een veelzijdig begrip. Het is dan ook een term die veel voorkomt. Vooral in de marketing en communicatie wordt het begrip veel gebruikt. Niet alleen online of offline gecreëerde teksten, afbeeldingen en dergelijke is content. Ook het creëeren van bijvoorbeeld een feest kan een vorm van content zijn. Content is er om een bepaalde doelgroep te bereiken en uiteindelijk te beïnvloeden voor het doen van bijvoorbeeld een aankoop. Bij het creëeren van content wordt er dan ook altijd gedacht aan de doelgroep die de content krijgt te zien. De boodschap moet namelijk aansluiten op deze doelgroep.

content creatie

Welke soorten content zijn er?

Er zijn een heel aantal soorten content die kunnen worden gecreëerd. Bekende vormen van content zijn:

  • Het publiceren van een blog
  • Het vormgeven van een infographic
  • Het maken van afbeeldingen en illustraties
  • Het maken van video’s
  • Het creëeren van social posts

Het belang van een content strategie

Bij de creatie van content is het belangrijk om eerst een duidelijke strategie te maken. Zonder strategie weet je niet welk doel je content moet krijgen. Zo kan er worden gekeken of de gemaakte content het gewenste resultaat heeft opgeleverd. Binnen een content strategie stem je dan ook content af op de doelgroep die er is. Door de juiste boodschap te geven per doelgroep is het resultaat ervan veel sterker.

Ook interessant

Conversie Optimalisatie Begrippen

Branding Begrippen

Copywriting Begrippen

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist